Változnak az évszakok - Lisztes alapfizetés nélkül igazolt Rákospalotára

Vágólapra másolva!
2008.07.22. 11:22
Két korábbi magyar válogatott labdarúgó is szerződést kötött tegnap a Soproni Ligában. Lisztes Krisztián a REAC együttesével állapodott meg, míg Bárányos Zsolt Nyíregyházára szerződött. Sőt a másodosztályú Felcsút is egy kilencszeres válogatott játékossal, Pető Zoltánnal erősített.
Lisztes Kriszitán ősszel már Rákospalotán ünnepelhet
Fotó: Németh Ferenc (NS-archív)
Lisztes Kriszitán ősszel már Rákospalotán ünnepelhet
Lisztes Kriszitán ősszel már Rákospalotán ünnepelhet
Fotó: Németh Ferenc (NS-archív)
Lisztes Kriszitán ősszel már Rákospalotán ünnepelhet
Kezdjük Lisztes Krisztiánnal, aki télen sokáig azért nem írta alá szerződését a Fradihoz, mert a klub nem tudott a játékos számára elfogadható szerződést kínálni. Ehhez képest most alapfizetés nélkül aláírt a REAC-hoz– erre szokták mondani: változnak az évszakok…

A 32 éves, 49-szeres válogatott labdarúgó a megállapodás értelmében csakis a pályára lépéseit követően vehet fel prémiumot. Persze Lisztes gyatra tavaszi produkciója után nem csoda, hogy Rákospalotán nem ajánlották föl neki Dáriusz kincsét.

Persze nemcsak Lisztes Krisztián volt kénytelen lejjebb adni korábbi igényeiből. Bárányos Zsolt, aki Liszteshez hasonlóan játszott a Ferencvárosban is, nyár elején kijelentette: nem szerződik Nyíregyházára, mert külföldön szeretne játszani.

Nem találják ki mi történt hétfőn. A hatszoros válogatott Bárányos Zsolt aláírt Nyíregyházára!

„Valóban elköszöntem a klubtól, s a vezetők igen korrektek voltak velem – mondta Bárányos Zsolt még júniusban a Nemzeti Sportnak. – Sok sikert kívántam az együttesnek, de úgy tűnik, lesz jobb, külföldi lehetőségem.”

Nos nem lett, a hatszoros válogatott labdarúgó pedig a Nyíregyháza játékosa lett egy plusz egy évre. Hogy miért egy plusz egy? Mert egy év múlva megint meg lehet próbálkozni külfölddel, ha meg nem jön össze akkor (jobb híján ?) még mindig maradhat a jó kis magyar élvonal.

És akkor a végére még egy érdekes történet. A belga elsőosztálytól a nyáron búcsúzó FC Brussels kilencszeres magyar válogatott futballistája Pető Zoltán egy évre a másodosztályú Felcsúthoz igazolt.

Vagyis a tavasszal még a Jupiler League-ben szereplő védő ősszel már az NB II Nyugati csoportjában kergeti a labdát.

Igen, az évszakok…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik