Kerekest visszahúzta a szíve Debrecenbe, ahol élni is szeretne

K.E. K.E.K.E. K.E.
Vágólapra másolva!
2007.06.21. 13:55
Az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban bajnoki címét immáron másodszor megvédő Debrecen szerdán egyéves szerződést kötött Kerekes Zsomborral, aki két évvel ezelőtt a hajdúságiaktól igazolt a holland Willem II együtteséhez. A támadó a bajnokcsapat hivatalos honlapján, a dvsc.hu internetes oldalon arról nyilatkozott, hogy visszahúzta a szíve Debrecenbe, de egyelőre számára unalmas, egyéni futóedzésekkel készülhet csupán, mert leendő edzőjével és csapattársaival csak június végén találkozhat.
Kerekes két év hollandiai légióskodás után térhet vissza Debrecenbe
Szabó Miklós
Kerekes két év hollandiai légióskodás után térhet vissza Debrecenbe
Kerekes két év hollandiai légióskodás után térhet vissza Debrecenbe
Szabó Miklós
Kerekes két év hollandiai légióskodás után térhet vissza Debrecenbe
A debreceni keret a héten Balmazújvárosban készül, ám Kerekessel hiába egyeztek meg, a válogatott center nem csatlakozhat a Miroslav Beránek irányította gárdához, miután június 30-ig élő szerződés köti a Willemhez. Addig a cseh szakembertől kapott egyéni edzésterv alapján készül, inkább muszájból és kötelességtudatból, mint sem jókedvből.

„Elvégzem azt a munkát, amit kiírtak. Igaz, hogy nagyon unalmas, mert folyamatos futások vannak, de meg kell csinálni, ez nekem is érdekem, már csak azért is, mert mindenképpen szeretnék majd a csapat segítségére lenni.’ – nyilatkozta Kerekes, aki számára nem úgy sikerült a hollandia légióskodás, ahogyan azt eltervezte.

“Két évet töltöttem Hollandiában, eleinte minden rendben volt, de az utolsó fél évben már nem voltam tagja az első keretnek, ezért a tartalékokkal készültem. Még csak azt sem mondták meg, miért nem számítanak rám. A Willem második csapatánál ugyanúgy kellet dolgoznom és mérkőzéseket játszanom a tartalékbajnokságban, úgyhogy nagy lemaradásom nincs.”

Mivel korábban játszott már Debrecenben, nemcsak a Loki, a város is a szívéhez nőtt, el is határozta, hogy a hajdúsági megyeszékhelyen szeretne élni. Még azt sem bánja a korábbi közönségkedvenc, hogy minden bizonnyal hatodmagával kell megküzdenie a kezdőcsapatba kerülésért. Márpedig a góllövőlistán második Ibrahima Sidibe, a Kerekeshez hasonlóan szerdán szerződtetett Dorge Kouemaha, a macedón válogatott Aco Sztojkov, valamint Zsolnai Róbert mellett nem lesz egyszerű bekerülni a csapatba.

„Nem tudom, mennyi esélyem lesz beverekedni magam a kezdőbe, nem szoktam előre fogadkozni, majd eldől a bajnokság során. Ami biztos, rengeteg mérkőzése lesz a Lokinak, így szükség van minél több játékosra. Mint mindig, most is odateszem majd magam és remélem, ki tudom harcolni, hogy Miroslav Beránek számításba vegyen.”

Kerekes családi okból jelenleg Szerbiában tartózkodik - testvére hétvégi esküvőjére készülnek -, jövő héten kedden tér vissza Debrecenbe, de a csapattal való találkozásra további négy napot kell még várnia.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik