Együttműködés a Liverpool és a Sándor Károly Akadémia között

Vágólapra másolva!
2007.06.12. 12:48
Mostantól az FC Liverpool együttese is részt vesz az agárdi Sándor Károly Labdarúgó Akadémia irányításában. Az MTK és az angol sztárklub közötti szerződés lehetővé teszi, hogy Németh Krisztián és Simon András után további magyar játékosok próbálják ki magukat az idei BL egyik döntősénél.
Sándor Károly és a róla elnevezett akadémia
Sándor Károly és a róla elnevezett akadémia
Sándor Károly és a róla elnevezett akadémia
Sándor Károly és a róla elnevezett akadémia

Exkluzív megállapodást kötött egymással az MTK és az angol elitklub, az FC Liverpool. A megállapodás lényege az volt, hogy a két egyesület 2007 júniusától közösen működteti a Sándor Károly Labdarúgó Akadémiát.

Mostantól az angolok is részt vesznek az agárdi futballközpontban zajló szakmai munka irányításában, ők is viselik a képzés rájuk eső terheit, de a jövőbeni sikeres működés eredményeiből is részesülnek.

Domonyai László, az MTK Budapest ügyvezető igazgatója a következőket nyilatkozta az MTK hivatalos honlapján:

„Túlzás nélkül nevezhető mérföldkőnek ez a megállapodás az MTK, de talán az egész magyar labdarúgás vonatkozásában is, hiszen olyan lehetőséghez jutnak a jövőben a legtehetségesebb fiatalok, amiről eddig még az agárdi körülmények közepette is csak álmodhattak.”

„Mostantól a legjobbak, a legtehetségesebbek számára kikövezett út vezet a világ egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb klubjához. Két hete rendkívül büszkék voltunk arra, hogy két MTK játékos szerződhetett az FC Liverpoolhoz, ma pedig még büszkébben mondjuk azt, hogy az ötszörös BL-győztes, fennállása óta első együttműködési megállapodását velünk kötötte.”

„Szeretnénk ezúton is megköszönni a Careers Management Group munkáját, hiszen a cég hozta Magyarországra a Liverpoolt, és dolgozott azon, hogy ez a szerződés létrejöhessen. Hiszünk benne, hogy rengeteget fogunk tanulni az elkövetkező években a liverpooli szakemberektől, és az egész magyar futball profitál majd ebből az együttműködésből, és abban is biztosak vagyunk, hogy az FC Liverpool számára is megtérül majd a mostani befektetés, és ez a partnerség.”

Tamási Zsolt, az akadémia igazgatója hozzátette: nagyon örülnek, hogy a Liverpoolnál méltónak találták őket az együttműködésre, ez nagy távlatokat nyithat meg a magyar játékosok előtt. A tehetséges kapus, Gulácsi Péter július 4-től már Liverpoolba utazhat, ahol az FC Liverpool látja őt vendégül.

Rafael Benitez, a Liverpool menedzsere is örült a szerződés létrejöttének, ugyanis a Sándor Károly Akadémiát nagyon magas színvonalúnak tartja.

Az MTK-tól nemrég két fiatal játékos, Németh Krisztián és Simon András már az angol sztárklubhoz szerződött, a közeljövőben többen is követhetik őket.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik