Ha nem nyer az MTK, sorozatban harmadszor bajnok a Debrecen

Vágólapra másolva!
2007.05.08. 11:03
Amennyiben a listavezető Debreceni VSC-től nyolc pont hátrányban lévő MTK kedden, hazai környezetben nem veri meg a Diósgyőrt, akkor a hátralévő fordulók eredményeitől függetlenül megvédi bajnoki címét a hajdúsági együttes. Ha Garami József csapata és a DVSC egyaránt begyűjti a három pontot, akkor is a cívisvárosiaké az aranyérem – sorozatban harmadszor.
Németh Krisztián nem játszhat, Garami-mester Hrepka Ádámtól várhatja a gólokat
NS-archív
Németh Krisztián nem játszhat, Garami-mester Hrepka Ádámtól várhatja a gólokat
Németh Krisztián nem játszhat, Garami-mester Hrepka Ádámtól várhatja a gólokat
NS-archív
Németh Krisztián nem játszhat, Garami-mester Hrepka Ádámtól várhatja a gólokat

Az U19-es válogatott a jövő héten Írországba utazik, ahol megkísérli az elitkörből az Európa-bajnoki kvalifikáció kiharcolását. Mivel a korosztályos csapat gerincét az MTK adja, a kék-fehér klub időpontváltozást kért és kapott a honi szövetségtől. Így a szokásoktól eltérően, nem péntek este, hanem kedden kezdődik a forduló.

A lendületes, és mindenekelőtt eredményes őszi játék már a múlté, az idény második felében hullámvölgybe került. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a Garami-csapat tavasszal négy győzelem és három döntetlen mellett, ötször vesztesen hagyta el a játékteret tavasszal.

A Hungária körúton időközben már letettek a bajnoki címről, az elsődleges cél, a nemzetközi porondra való kijutás, az UEFA Kupa-selejtezőt érő második hely megszerzése.

A Diósgyőr megfelel az idény eleji várakozásoknak, legutóbb hazai környezetben, a Fehérvárt győzte le a csapat (2-1), amely jelenleg a hetedik helyet foglalja el a táblázaton.

Szavazás

Megszerzi-e a Debrecen a bajnoki címet a mai napon?

Írja be az itt látható számot!
Garami József csapata a hétvégén 2-1-re kikapott a Bozsik Stadionban, ezúttal a 67 esztendős szakember eltiltás miatt nem számíthat Németh Krisztiánra és Pollák Zoltánra. A hosszú időre kidőlt Zsidai László mellett Bori Gábor és Balogh Béla is kisebb sérüléssel bajlódik.

A túloldalon Csank János változatlan kerettel készülhet, ugyanis továbbra sem számolhat a műtét után lábadozó játékosokra, viszont ezúttal is bevethető lesz a remek formában lévő afrikai légió, a közép-afrikai Kethevoama Foxi és a kameruni Halidou Douva.

A második helyért vívott csatában az MTK a győzelemmel nagy lpést tehetne az elsőszámú üldöző Újpesttel szemben, a Debrecen pedig a kék-fehérektől függetlenül bebiztosíthatja az első helyet, ha hétfőn, saját közönsége előtt legyőzi a REAC-ot.

LABDARÚGÓ NB I, 28. FORDULÓ
MTK-DIÓSGYŐR
Hidegkuti Stadion, 18 óra, vezeti: Kassai V. (Erős G., Vámos T.)
A várható kezdőcsapatok:
MTK: Végh - Kriston, Lambulic, Rodenbücher, Horváth L. - Pál, Pintér, Szabó, Czvitkovics - Kanta, Hrepka
DVTK: Szalma - Farkas, Hegedűs, Rubint, Sadjo - Sipeki, Vitelki, Foxi, Binder - Simon, Douva
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik