A sikerért meg kell küzdeni

Borbola Bence, Kecskés IstvánBorbola Bence, Kecskés István
Vágólapra másolva!
2005.08.21. 23:49
Címkék
Ha a lényeget röviden akarjuk megfogalmazni, akkor elég egyetlen mondat: jobban kezdte a mérkőzést a Diósgyőr. Ha bővebben próbálunk értékelni, akkor a következő kívánkozik e tudósítás elejére: a nagy rohamok elmaradtak, és mégis, az első percekben a hazai védelem néhány kellemetlen hibája után csak szerencsével úszta meg kapott gól nélkül a Vasas a találkozó első néhány percét.

A Diósgyőr ugyanis Sipeki István lendületes betöréseivel három perc alatt kétszer is zavart keltett az angyalföldiek hátvédsorában, mígnem folyamatosan átvette a kezdeményezést a hazai csapat, elsősorban a kreatívabb középpályás játékának köszönhetően. Ami pedig a fölényt egyértelműsítette: a 15. percben Elek Norbert fejesével meg is szerezte a vezetést a piros-kék gárda. Ekkor a diósgyőri védők hibáztak nagyot, hiszen a Vasas játékosa zavartalanul fejelhetett el egy nem túl nagy erővel, hosszan keresztbe szálló labdát.

Az első félidőben az angyalföldiek jobb oldali akciói rendre veszélyesek voltak: Bárányos Zsoltot és Molnár Zoltánt nem tudták tartani a vendégek. Egy hazai drukker sem tudta visszafogni magát: görögtüzet gyújtott a fedett lelátó alatt, és ennek súlyos ára lett, ugyanis a biztonságiak kivezették a stadionból. Mint ahogyan a vendégszektorban sem volt békesség, ugyanis egy DVTK-fanatikust is nyakon csíptek, és kipenderítettek a lelátóról. A miskolci szurkolók mindenesetre a kivezetett társuk mellett demonstráltak, és többen önként döntöttek úgy, hogy nem nézik a mérkőzést, hanem inkább a rendezőkkel próbálnak meg küzdeni…

Ehhez csak annyit tegyünk hozzá: akkor lesz valóságos rend a futballunkban, ha a drukkereket a pályán zajló csata köti le, nem pedig azzal foglalkoznak, hogyan tudnának a lelátón elfoglaltságot találni maguknak: görögtüzezni, pofozkodni, balhézni…

Elek Norbert (jobbra) remekül használta a fejét: a Vasas védôje a támadásokból is kivette a részét, és a diósgyôri kapuba bólintotta a labdát (Fotó: M. Németh Péter)
Elek Norbert (jobbra) remekül használta a fejét: a Vasas védôje a támadásokból is kivette a részét, és a diósgyôri kapuba bólintotta a labdát (Fotó: M. Németh Péter)
Elek Norbert (jobbra) remekül használta a fejét: a Vasas védôje a támadásokból is kivette a részét, és a diósgyôri kapuba bólintotta a labdát (Fotó: M. Németh Péter)


A szünetben érkezett a meglepő hír: az első félidőben eltörött Molnár Zoltán keze, aki így játszotta végig a játékrész második felét, és fordulás után természetesen már nem jött ki a játékoskijáróból a jobb oldali védő, akinek a helyét Balog Zsolt foglalta el. A másik kispadon Gálhidi György, a Diósgyőr vezetőedzője érdekes cserét hajtott végre, hiszen lehívta a pályáról az egyetlen olyan futballistáját, aki az első félidőben dicsérhető volt: Sipeki István nem irányíthatta tovább a piros-fehéreket. Ebben a játékrészben is csak nagy nehezen úszta meg kapott gól nélkül az első negyedóra végét a Diósgyőr. Kövesfalvi István azonban komoly bravúrokat mutatott be, így - még jóideig - nem nőtt tovább a Vasas előnye. A vendégeket csak azért lehet dicsérni, mert legalább megpróbálták - mondjuk, ez a minimum a profi futballban- kiharcolni az egyenlítést, ám ezen az estén semmi nem jött össze a miskolciaknak. A nagy akarásnak nem is lehetett más a vége, csak Vasas-győzelem, amelyet Bárányos Zsolt 87. percben szerzett gólja tett biztossá.

Összefoglalásként álljon itt, hogy ez a mérkőzés a középpályán dőlt el, ebben a sorban ugyanis összeszedettebb volt a Vasas, és a csapatjáték is gördülékenyebb volt az angyalföldi oldalon, mint a vendégeknél. ---- M ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik