Sebők Vilmos: Tavasszal széteshet a Zalaegerszeg

K. I., V. T. R.K. I., V. T. R.
Vágólapra másolva!
2004.11.18. 21:41
Címkék
Az Arany Ászok Liga 14. fordulójában Zalaegerszeg-Ferencváros mérkőzés lesz. A bajnokságban vezető zöld-fehérek a harmadik helyen álló zalaiakhoz látogatnak, és hazai győzelem esetén Gellei Imre együttese megelőzi László Csaba alakulatát. A ZTE védője, Sebők Vilmos természetesen a helycserében bízik, ugyanakkor a vele a meccsen is sokszor szembekerülő Sowunmi Thomas szerint nem várható előzés.
A ZTE veretlen saját stadionjában, és még gólt sem kapott. Ez egy olyan csapattól is kiemelkedő teljesítmény lenne, amelynél nincsenek anyagi gondok, minden ideális, és rendben készülhetnek a futballisták. Zalában azonban tragikus a helyzet, még az is előfordulhat, hogy a város és a klubvezetőség nem fog öszsze, és így nem teremti meg a lehetőségét annak, hogy a kiválóan szereplő keret együttmaradjon.

A város csak középcsapatot akar

Nézzük, a rangadóval kapcsolatban mit mond a ZTE egyik meghatározó játékosa, Sebők Vilmos, aki a Ferencváros ellen ismét szerepelhet, mert túl van kisebb sérülésén.
"Úgy néz ki, hogy rendbe jött minden, már rendesen tudok készülni a zöld-fehérek elleni mérkőzésre - mondta optimistán a játékos. - Sajnos az Újpest ellen sérülten játszottam végig a meccset, és Pápán lecseréltek, mert nem tudtam magam kipihenni, de már elmúlt a lágyéksérülésem. Azt mindenki tudja, hogy nagyon fontos bajnoki előtt állunk, mert ha győzünk, akkor megelőzzük a Ferencvárost, sőt még az is lehet, hogy az első helyre kerülünk. Ez mindenképpen jelentős motivációt jelent nekünk. Na meg az is, hogy a hírek szerint nagyon sok néző lesz a stadionban, több mint tízezer szurkolót várnak. Ha tudjuk azt folytatni, amit eddig nyújtottunk hazai pályán, akkor nem lehet probléma. Nyugodtan kimondhatjuk, hogy mi vagyunk ennek a mérkőzésnek az esélyesei."
No igen, a hazai mérleg egyenesen parádés.

Sebôk Vilmos védô létére is képes oxival a labdához érni, ám hiába a szép mozdulat, az egerszegi játékos komoly gondban van: hamarosan egyszerûen széteshet a csapata (Fotó: Unger Tamás)
Sebôk Vilmos védô létére is képes oxival a labdához érni, ám hiába a szép mozdulat, az egerszegi játékos komoly gondban van: hamarosan egyszerûen széteshet a csapata (Fotó: Unger Tamás)
Sebôk Vilmos védô létére is képes oxival a labdához érni, ám hiába a szép mozdulat, az egerszegi játékos komoly gondban van: hamarosan egyszerûen széteshet a csapata (Fotó: Unger Tamás)
Zalegerszegen eddig hat mérkőzést játszott a csapat ebben a bajnokságban, és ötször nyert, egyszer pedig döntetlenre végzett - a kék-fehérek tizenegy gólt lőttek, és egyet sem kaptak.
"Nincs itt semmi titok - vélekedett Sebők Vilmos. - A csapat középpályája és védelme nagyon stabil, és ez az egyik legfontosabb, hiszen ebből kiindulva lehet támadásokat építeni. Összeállt a játékunk hátul és elöl is. Sajnos azonban abban csak reménykedhetünk, hogy a ragyogó sorozatot tavasszal is folytatni tudjuk. Mi, játékosok úgy látjuk, hogy a vezetőség nem akarja megteremteni annak a lehetőségét, hogy ez az együttes tavasszal is sikeres lehessen. A város úgy döntött, hogy egy középcsapat is elég Zalaegerszegre. Mi mindenesetre a hátralévő két mérkőzést meg akarjuk nyerni, jó lenne az első helyen telelni, mert az lenne az igazán nagy pofon azoknak, akik nem akarják, hogy bajnokesélyes gárda legyen a ZTE."

Szavazás

Mi lesz a ZTE FC sorsa?

---- A Fradiban nincsenek efféle gondok, jól szerepel a csapat a bajnokságban és az UEFA-kupában is.
Sowunmi Thomas hét meccsen játszott, de csak kétszer kezdett, mégis négy gólt szerzett, ezzel pedig csapata harmadik legeredményesebb játékosa az egyaránt ötgólos cseh Robert Vágner és a macedón Alekszandar Bajevszki mögött. Sowunmi talán ezekben a hetekben futballozik a legjobban azóta, amióta a Ferencvároshoz igazolt, ám ő mégsem elégedett.
A 26 esztendős játékos elmondta, a csaknem egyéves kihagyás, a szerencsétlen láb-csonttörtése miatti kényszerpihenő igencsak meghatározó volt. Most kezdi visszanyerni régi formáját, de még nem érzi a topon magát:
"Nyolcvan-nyolcvanöt százalékos lehet az erőállapotom, ráadásul az utolsó két mérkőzés nemcsak a csapatnak nem volt sikeres, hanem nekem sem" - vallotta be a támadó (a Ferencváros legutóbbi bajnokiján 1-1-es döntetlent játszott a Pécsi MFC-vel, míg azt megelőzően Debrecenben kapott ki 2-0-ra). Mindazonáltal keményen dolgozik, bevallása szerint nagyon élvezi Simon Balla István erőnléti tréner foglalkozásait - is!
Merthogy a labdás edzéseket ugyancsak: nem ritkán ő vonul utolsóként az öltözőbe, egy kis pluszmunka sosem árt…
"Élvezem a futballt! Jó a gárdán belül a hangulat, szimpatikus az a mentalitás, amit László Csaba vezetőedző igyekszik meghonosítani, és ami a legfontosabb: igazi csapatként küzdünk a pályán. A mostani Ferencvárosnak talán éppen a csapategység a legfőbb erőssége" - véleményezte a támadó, akivel kapcsolatban nemrégiben mégis szó volt arról, hogy továbbáll az Üllői útról…

Nem érkezett szerződésajánlat

"Még a nyáron vetődött fel annak a lehetősége, hogy visszatérek a Vasashoz. Akkor bizonytalan volt, hogy kapok-e itt egyáltalán játéklehetőséget, de mivel kapok, és igyekszem meghálálni a bizalmat, most nem foglalkoztat semmi, csak hogy itt a lehető legtöbbet hozzam ki magamból. Igaz, a nyáron valóban lejár a szerződésem, azonban még fogalmam sincs, mi lesz a sorsom. A vezetőség egyelőre nem keresett meg szerződéshosszabbítási javaslattal, márpedig jó lenne, ha a jövőmet nem a bizonytalanság jellemezné. Majd meglátjuk, mi lesz!" - mondta a nyolcszoros válogatott, majd hozzátette: persze, azért szeretne maradni…
"Na de hogy a hét végén mi lesz? - kérdezett vissza Sowunmi Thomas. - Hát nyerünk!"
A felvetésre, hogy otthon erős a Zalaegerszeg, csak rövid választ kaptunk: "Mi pedig idegenben vagyunk jók! Szeretnék kezdőként pályára lépve gólt lőni…"
Ez van, ha valakinek beindul a játék. ----

Szavazás

Minek köszönheti a Debrecen bajnoki címét?

FC Fehérvár-Vasas
Szombat, 16.00. V: Solymosi P.
SZÉKESFEHÉRVÁR. Csütörtök késő délután tartotta edzését a fehérvári együttes, ugyanis a cél az volt, hogy a válogatottal külföldön járt Tóth Balázs és Magasföldi József már bekapcsolódhasson a csapat edzésébe. A sérültek közül Alumona, Horváth Gábor és Kovács Henrik közül várhatóan Horváth valamelyik csapatban már szerepel.
VASAS. Az FC Fehérvár vezetői előzékenyen felajánlották az angyalföldieknek, hogy a vendégek a Sóstói-stadionban is a piros-kék szerelésükben léphetnek pályára. Korábban hasonló gesztust tettek a Vasas felé a zalaegerszegiek is.

Kaposvári Rákóczi-Békéscsaba
Szombat, 16.00. V: Bede F.
KAPOSVÁR. Illés János a helyszínen nézte meg a válogatott máltai meccsét. Az ügyvezető elsősorban annak örült, hogy az U21-es Eb-selejtezőn a sérülés miatt nemrég hosszabb kényszerpihenőt tartó Bank István játékán nem érződött a kihagyás, végig bírta erővel - ez biztató a szombati Békéscsaba elleni meccs előtt, hiszen legutóbb az MTK ellen éppen a kaposváriak középső sora maradt el a várakozástól.
BÉKÉSCSABA. Több, mint egy hete, hogy a Békéscsabai Előre FC szakmai munkájának irányítását átvette Dajka László. A korábbi soproni tréner nagy lendülettel vágott bele a munkába, és hogy jobban átláthassa csapata játékának hibáit, szerdán a Makó elleni felkészülési mérkőzésen is megnézte csapatát. Nos, a kaposvári találkozó előtti főpróba nem sikerült túl fényesre, hiszen az Előre hazai pályán 1-0-ra kikapott az NB I B újoncától.

MTK-Nyíregyháza Spartacus
Szombat, 16.00. V: Makai J.
MTK. Noha már labdás edzéseket is végezhet, bizonyossá vált, hogy Czvitkovics Péter csak tavasszal tér vissza a csapatba. Az olimpiai válogatott középpályás Somodi László erőnléti edző segítségével egyre jobb fizikai állapotba kerül, ám a tréner úgy látja, idő előtti visszatéréssel nem érdemes a futballistának egy esetleges sérülést kockáztatnia.
NYÍREGYHÁZA. A három, huzamosabb ideje sérült játékos közül Győri Zoltán immáron teljes értékű harcosként kapcsolódott be a Détári Lajos vezette szakmai munkába. A csatár május 8-án szenvedett bokatörést, ám az már nem valószínű, hogy ebben a szezonban sor kerülhet a játékára. Eldőlt, hogy Turóczi Mihályt mégsem kell műteni, Ambrusz Árpád viszont ötórás vállműtéten esett át.

Pécsi MFC-DVSC-MegaForce
Szombat, 16.00. V: Szarka Z.
PÉCS. Új technikai vezetője van a PMFC-nek. Czett Szabolcs 24 éves, az NB III-as játékvezetői kar tagja, korábban a szegedi tudományegyetem marketing-menedzser szakán végzett. Jelenleg a Pécsi Tudományegyetem közgazdász-hallgatója. Középfokú német és angol nyelvvizsgája van, és Halász Gábort váltja fel, aki munkahelyi elfoglaltsága miatt nem vállalta tovább ezt a feladatot.
DVSC. A Loki-szurkolók bíznak Supka Attilában - derül ki a klub honlapja által kezdeményezett szavazásból. A voksolók 63 százaléka véli úgy, hogy az új trénerrel bajnok lehet a DVSC MegaForce. A sérülés miatt egy évet kihagyó Böőr Zoltán viszont valószínűleg csak a tavaszi szezonban térhet vissza az első csapatba. A legutóbb a ligabajnokságban már pályára lépett középpályásnak ezúttal izomfájdalmai vannak, és pihennie kell. Pedig a jövő szerdai Sopron elleni Magyar Kupa-mérkőzésen már a kispadra szeretett volna ülni. ----

Szavazás

Minek köszönheti a Debrecen bajnoki címét?

Bp. Honvéd-Lombard-Pápa
Szombat, 16.00. V: Hanacsek A.
KISPEST. Egy igencsak közkedvelt sportoló is megtiszteli a Bp. Honvéd hazai mérkőzését: a kétszeres olimpiai bajnok Nagy Tímea a Honvéd vívója (kapott is egy szép transzparenst a szurkolóktól athéni győzelme után), és örömmel vállalta, hogy ő végzi el a szombat esti mérkőzés kezdőrúgását.
PÁPA. A hatodik forduló óta nem nyert a bajnokságban a Lombard Pápa, és akkor még a dobogón álló társaság egyre vészesebben közelít a kieső zónához. Ami biztató lehet a kispesti kirándulás előtt, hogy eltiltott nincs a keretben, sérüléssel is csak Lászka Balázs bajlódik, aki a combját fájlalja, de a középpályás mindenképp játszani szeretne szombaton egykori csapata ellen.

Diósgyőri-BFC-Matáv Sopron
Szombat, 16.00. V: Világi B.
DIÓSGYÔR. Gálhidi Györgynek új összetételű védelemről kell gondoskodnia. A diósgyőriek vezetőedzője ezúttal a megszokott kvartettből nem számíthat Horváth Tiborra, akit legutóbb kiállítottak. Ugyancsak a lelátóra kényszerül sárga lapjai miatt Máté Péter és Hornyák Vendel.
SOPRON. Már pénteken reggel elindul a távoli Diósgyőr felé a Matáv FC-Sopron labdarúgócsapata, méghozzá úgy, hogy két játékosára nem számíthat Pintér Attila a csapat edzője. A szlovák származású Szabó Ottót a rövid bajnoki szünetben megoperálták. Nem lesz ott a pályára lépők között a Debrecenből Sopronba érkezett, beteg Balogh János sem.

ZTE-Ferencváros (Tv: Sport2)
Szombat, 18.00. V: Kassai V.
ZALAEGERSZEG. Óriási az érdeklődés Zalaegerszegen a Ferencváros vendégjátéka iránt. Már csütörtökön megkezdték a jegyek árusítását elővételben, pénteken és szombaton is 9 és 16 óra között lehet belépőt venni a stadion melletti főpénztárnál. Friss hír még a csapatról, hogy Kocsárdi Gergely felesége szült, a kislány neve Emese.
FERENCVÁROS. Három meghatározó ferencvárosi játékos nem léphet pályára a hét végén Zalaegerszegen. Gyepes Gábor, Huszti Szabolcs és Robert Vagner az előző mérkőzésen begyűjtötte harmadik sárga lapját. A kevesebbet szerepet kapó Kiss Györgynek pedig vírusos mandulafertőzése van, így nehéz szombat este elé néznek László Csaba tanítványai.

Győri ETO-Újpest (Tv: RTL Klub)
Vasárnap, 11.30. V: Ábrahám A.
GYÔR. A hét végén újpesti napok lesznek Győrött. A hazaiak öt fronton is megmérkőznek az újpesti lila-fehérekkel. A páros csaták sorát péntek este a jégkorongozók bajnoki mérkőzése nyitja. Szombaton délelőtt az U19-es és U17-es csapatok mérik össze tudásukat. Vasárnap 11.30 órakor kezdődik az NB I-es mérkőzés és a sort hétfőn délben a ligacsapatok bajnoki találkozója zárja. Sándor György sérülten érkezett haza Máltáról, így játéka bizonytalan. Az viszont biztos, hogy az eltiltásban részesült Igor Nicsenko nem léphet pályára.
ÚJPEST. Nem léphet pályára a lila-fehérek között Juhár Tamás, aki a Honvéd ellen megkapta harmadik sárga lapját, valamint Feczesin Róbert, aki ugyanezen a mérkőzésen sérült meg. A tehetséges csatár - aki iránt több német és svájci klub is érdeklődik, így elképzelhető, télen külföldre szerződik - részleges bokaszalag-szakadást szenvedett, amit már kezelnek az újpesti orvosok, ám az biztos, hogy a Győr ellen még nem rúghat labdába.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik