A jubileumra győzelem volt a mester ajándéka

BENKŐ GÁBOR, LIPCSEI ÁRPÁDBENKŐ GÁBOR, LIPCSEI ÁRPÁD
Vágólapra másolva!
2004.08.21. 23:20
Címkék
Ünnepi hangulatban kezdődött a találkozó. A mérkőzés előtt a legendás Sándor Károly egy gyönyörű serleget és emellé két puszit adott Garami Józsefnek, mégpedig abból az alkalomból, hogy az MTK Budapest mestere a Pápa ellen éppen ötszázadszor ül élvonalbeli edzőként a kispadon.


E kétségkívül szép jubileum megadhatta volna az alaphangot a hazaiak számára, ám elmaradtak az előzetesen várt kék-fehér rohamokat. A Lombard FC játékosai ellenben harcosan, elveszett labdát nem ismerve futballoztak, sok párharcot megnyertek, és ha kicsivel több szerencséjük van, akár még a vezetést is megszerezhették volna már az első játékrészben.
A második félidőben annyiban változott a játék képe, hogy a Germán Ferenc lövésekor megijedtek a házigazdák, valamelyest nagyobb sebességfokozatra kapcsoltak, de az elképzelés nélküli sokáig eredménytelen támadójátéknál többre már nem futotta erejükből. Az ötlettelenül játszó MTK-át végül egy váratlan Welton Silva-gól mentette meg egy kínosabb végeredménytől. Az MTK vezető találata után már a Pápa futhatott az eredmény után, de egy mégoly gyengén teljesítményt nyújtó MTK is képes volt arra, hogy megőrizze soványka előnyét a lefújás végéig. ---- 3. perc: Kanta Szabolcs vette le a labdát középen, 24 méterre a vendégek kapujától, majd ballal lőtt. Szép gond nélkül húzta le a léc alá tartó labdát a kapu közepénél.
27. perc: Tóth Csaba 23 méterről jobbal, kissé jobbról meglőtt labdáját Végh Zoltán nagy vetődés végén paskolta a léc fölé.
53. perc: Tóth Csaba vette észre a jobb oldalon a túlsó szélen sprintelő Germánt. Tökéletes keresztpasszal szolgálta ki a bal oldali középpályást, aki az átvételt követően vezette még néhány méteren át a labdát, majd Balogh Béla szorításában 17 méterről ballal lőtt. Végh repült, ám hárítani nem tudott, de megtette ezt helyette a léc…
68. perc: Welton Silva vette vissza a labdát Farkas mellett, majd ballal, 17 méterről egy méterrel lőtte azt a jobb felső sarok fölé.
73. perc: Kanta József emelte a középen kilépő Welton Silva elé a labdát, aki mellel maga elé szedte azt, majd két pápai védőtől kísérve, egy pattanás után, jobbal, hét méterről a vetődő Szép mellett a kapu közepébe lőtte a labdát.
1-0 ---- A masszívan, szervezetten játszó pápai csapatot sikerült legyőznünk egy fontos mérkőzésen, összeszedettebb második félidei játékunknak köszönhetően.
Garami József az MTK szakmai igazgatója

Tipikus egygólos összecsapás volt. Sajnos ezt a mindent eldöntő találatot nem az én csapatom szerezte.
Tóth Bálint a Lombard szakmai igazgatója


Játékvezető értékelés
Játékvezető: Sóthy András (7). A bírónak a mezőnyben akadt néhány vitatható ítélete, összeségében azonban nem vezette rosszul a találkozót. A 34. percben Kanta József buktatásáért azonban fel kellett volna mutatnia a sárga lapot Lászka Balázsnak.
Asszisztensek: Gyarmati I T., Kelemen A.


Fény és árnyék

Az MTK-ban ezúttal csak tartalékszerephez jutó technikás Czitkovics Péter, Daniel Rednic és a brazil Welton Silva a meccs előtt amolyan minishowt tartott a pálya egyik szegletében. A cserék trükkjeikkel, egészen érdekes megoldásaikkal ámulatba ejtették az őket leső labdaszedő gyerekeket.

Szombaton egészen a mérkőzés kezdetéig igen magas volt a hőmérséklet, így nem csoda, ha fülledt idő miatt sokan rövid nadrágban és pólóban (a lányok mini szoknyában és egy topban) jöttek ki a mérkőzésre. A meccs kezdésére feltámadt szél miatt csupa didergő ember ül a lelátón.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik