Kerekes Zsombor triplázott!

KUN ZOLTÁN, SZÉKELYHIDI JÁNOSKUN ZOLTÁN, SZÉKELYHIDI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2004.04.17. 22:28
Címkék
A Kínából hazatért csatárt nehezen fogadta el a pécsi közönség, de Nagy Tamás most örül, hogy kitartott a játékos mellett.

Az első percekre nem lehetett panasz, a pécsiek egy nagyszerű támadás után szereztek vezetést, a másik kapu előtt pedig a bevetődő Tomas Medved mozdulatára lehetett csettinteni. Kár, hogy a kezdeti lelkesedés hamar kifulladt, a talaj gyorsan legyűrte mindkét csapatot – tényleg irreálisak voltak a körülmények (a juniormeccset el is halasztották a jövő szombatra), hiszen az egésznapos esőzés miatt a Sóstói-stadion leginkább a Komjádi-uszodát idézte. Sőt, akadt néhány négyzetméter, amely már a dagonyázásra is túl durva lett volna… Persze csúsztak, másztak becsülettel (kerestük a lógósokat, de negyedóra múltán már mindenkinek sáros volt a meze), ám igazán élvezetes játék így nem alakulhatott ki. Az viszont pozitívum, hogy a futballisták százötven százalékosan használták ki az adódó gólhelyzeteket – a kiválóbbnál is kiválóbb arány Medvednek köszönhető, aki ugyebár nagy lehetőség híján is a kapuba pörgetett.
Nem kezdődött rosszul a második félidő sem: Koltai Tamás kapufája nyomatékosította a pécsi támadókedvet, majd nem sokkal később Kerekes egalizálta az állást. A csatártól ne vitassuk el a gólt, de azért adhatott volna egy pacsit Alekszandar Panticsnak, aki ugyan másfél fejjel magasabb nála, de egyszerűen fel sem ugrott vele fejelni. Szegény Pantics: ekkor vettük észre, hogy az ő meze igencsak tiszta – átöltözött a szünetben, vagy az első félidőben rosszul láttuk, és igazából Pantics a mosodás beépített embere…
A gól után a pécsi drukkerek azon mód félmeztelenre vetkőztek – mondjuk Kerekes aligha bánta volna, ha miatta nem fiúk, hanem lányok dobják le a ruhájukat. Persze az egykori debreceni támadó megkoronázása még hátravolt, hiszen bár újra megszerezte a vezetést a Videoton, Kerekes harmadszor is betalált. Ekkor viszont nagyon megkönnyebbültünk, hogy a boldog pécsi szurkolók nem vetkőztek tovább…
Több találat már nem esett az igen fordulatos, hajtós, gólzáporos, összességében egész jó mecscsen. A vendégek még kihagytak egy nagy ziccert, a Videoton pedig nagyon megnyomta az utolsó perceket, de a döntetlen reálisnak mondható – ha mindig ilyen mérkőzéseket játszanának a csapatok, nem százharmincöten várnák a kezdést… ---- 9. perc: Koltai ügyesen ívelte a labdát a jobb oldalon felfutó Kulcsárhoz, ő a bal oldalról pontosan ívelt át a bal oldalra Kerekeshez, aki nyolc méterről a kapu jobb oldalába fejelte a labdát.
0–1
11. perc: Dvéri jobb oldalról lőtte be a labdát, Medved estében, bal lábbal, hét méterről a bal oldali kapufára lőtte azt, ahonnan aztán beperdült a labda a hálóba.
1–1
35. perc: Dvéri 30 méterről a bal oldalról ívelt be szabadrúgásból a labdát, a pécsi védők nem figyeltek a fellopakodó Fehérre, aki hat méterről a jobb felső sarokba fejelte azt.
2–1
43. perc: Vranjes 30 méteres szabadrúgását követően Turi röviden öklözte ki a labdát, és a fehérvári védők csak nehezen szabadítottak fel.
47. perc: Erős G. bal oldali beadása után Koltai öt méterről lőtte a lécre a labdát, amit aztán a fehérvári védők kirúgtak a veszélyzónából.
53. perc: Erős G. bal oldalról belőtt szabadrúgását követően Kerekes – Pantics mellett – csúsztatta hat méterről a jobb felső sarokba a labdát.
2–2
62. perc: Medved bal oldalról lőtte be a labdát, Magasföldi visszagurította Tóth Balázs elé, aki 14 méterről, jobb lábbal a kapu bal felső sarkába lőtte azt.
3–2
65. perc: Vranjes bal oldali beadása után Kerekes tíz méterről, kapásból, jobb lábbal a kapu bal alsó sarkába lőtte a labdát.
3–3
69. perc: Berdó jobb oldalról adott középre, Erős G. oldalra vetődve kapura fejelt. Turi kiöklözte a labdát Vranjes elé, aki tíz méterről kapura lőtt, ám a gólvonalról Risztics mentett. ---- A felázott talajon hatalmas erőfeszítésre kényszerültek a játékosok. Noha hónapok óta nem rendeződnek az anyagi ügyek, a csapat megmutatta, hogy tud küzdeni.
Csank János a Videoton vezetőedzője

Mindkét csapat számára adott volt a lehetőség a győzelem megszerzésére. Kerekes Zsombort nehezen fogadták el Pécsett, örülök, hogy kitartottam mellette….
Nagy Tamás a Pécsi MFC vezetőedzője ---- Nem sokan érkeztek pécsi szurkolók, viszont nagyon derekasan biztatták a csapatukat. Lehet, ha nem ilyen későn kezdődik a meccs, akkor dupla ennyien is jöttek volna, de azt, hogy hajnalig lehet a vasútállomáson kószálni, nem mindenki szereti.

Sokszor szerepelt már a fény rovatban a fehérvári tábor. Most azonban annyira elegük volt már a Videotonnál történtekből, hogy legfeljebb csapatuk góljainál mutattak valamiféle érzelemkitörést. Szurkolás semmi, még a transzparenseket sem feszítették ki a kerítésre.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik