NB I B: BKV Előre-Pápai Thermál PELC 1-0

A mérkőzésről tudósított: UGRÓCZKY KÁROLYA mérkőzésről tudósított: UGRÓCZKY KÁROLY
Vágólapra másolva!
2003.10.19. 22:47
Címkék
"Az egész kilencven perc alatt két formás támadásunk volt, ebből az egyiket berúgtuk. Ma ez is három pontot ért."
SÁRGA LAP
Jakab (buktatta Jágert) az 56., Kvasz (gáncsolta Török Sándort) a 69. percben
SZÖGLETARÁNY: 6:4 (2:2)

75. perc: Török Sándor ugrott ki a bal oldalon, az alapvonal közeléből visszagurított, Földvári Csaba jó ütemben érkezett, és 12 méterről a kapu bal oldalába lőtt. 1–0

Az Előre mindenképpen nyerni szeretett volna hazai pályán, ennek megfelelően nagy akarással vetette magát a küzdelembe. A vendég Pápa is nagy elszántsággal harcolt, így aztán meglehetősen küzdelmesre sikeredett az első 45 perc. A játék a mérkőzésnek ebben az időszakában sok kívánni valót hagyott maga után, a játékosok ugyan sokat futottak, de rengeteg hibával játszottak, így aztán a kapuk alig-alig kerültek veszélybe. Az egyetlen nagy helyzet a hazaiak csatára, Károlyi Róbert előtt adódott, de a játékos a 38. percben előbb nyolc méterről, aztán öt méterről sem tudta a kapuba rúgni a labdát. Igaz, ehhez Szép Tamás bravúrjai is kellettek, mert a kapus mindkétszer remek reflexszel hárított. A szünetben Dajka László kettős cserével próbálta frissíteni csapatát, Károlyi Róbert helyett Horváth Csabát, Makovi Richárd helyett pedig Csopaki Istvánt küldte a pályára. A második félidőben 25 percig nem sokat változott a játék, továbbra is sok volt a hiba. A 75. percben formás támadás végén aztán Földvári Csaba 12 méterről betalált, és mint később kiderült, ez a gól egyben a mérkőzés megnyerését is jelentette.
A Pápa a bekapott gól után valamivel többet kezdeményezett, de egy hatalmas Puglits Gábor-lövésnél többre nem futotta. Igaz, ekkor a lécről vágódott ki a labda a mezőnybe. A látottak alapján a BKV Előre minimális különbségű győzelme megérdemeltnek mondható.

Mestermérleg
Dajka László:
– Az egész kilencven perc alatt két formás támadásunk volt, ebből az egyiket berúgtuk. Ma ez is három pontot ért.
Szabó András: – Ebben az osztályban már tudunk játszani, és úgy gondolom, hogy előbb-utóbb győzni is megtanulunk.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik