NB I B: Fiatalos lendület az öregek ellen

A mérkőzésről tudósított: TEMESVÁRI MIKLÓSA mérkőzésről tudósított: TEMESVÁRI MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2003.06.04. 22:01
Címkék
GÓLSZERZÔ
Vámosi a 13. percben 35 méterről szabadrúgásból lőtt a kapuba (0–1). Vaskó a 20. percben négy méterről csúsztatott a bal alsó sarokba (1–1). Sándor Gy. a 33. percben 13 méterről, higgadtan helyezte a labdát a bal alsó sarokba (2–1). Kapcsos a 65. percben hat méterről pörgetett a bal alsó sarokba (3–1). Páles a 68. percben hét méterről fejelt a jobb sarokba (4–1). Hajdú a 85. percben három méterről lőtt a kapuba (5–1)

SÁRGA LAP
Bánka (Dobos visszahúzásáért) a 31., Vámosi (törlesztésért) az 54., Zoufal (Montvai megrúgásáért) a 71. percben

SZÖGLETARÁNY: 4:3 (3:1)
A nagy meleg ellenére jó iramban indult a találkozó, a több rutinos, egykori NB I-es játékossal felálló vendégek a 13. percben Vámosi Csaba távoli ravasz szabadrúgásával vezetést szereztek. A fiatal fóti együttes azonban nem hagyta annyiban, és a 20. percben éltek egyik legveszélyesebb fegyverükkel, amikor is Horváth Mihály oldalszabadrúgását követően az előrehúzódó középső védő, Vaskó Tamás fejelt a hálóba. A 33. percben a szétnyíló diósgyőri védelem közepén Sándor György lépett ki egy szép kényszerítőt követően, és higgadtan helyezte a labdát a kifutó Nagy Zoltán mellett a hálóba. Továbbra is nyílt sisakkal játszottak a csapatok, így változatos volt a mérkőzés, de ebben az időszakban a lövések vagy pontatlanok voltak, vagy a kapusok mentettek. A 65. percben viszont egy szemre is tetszetős akcióból Kapcsos növelte a hazaiak előnyét, sőt három perc múlva Páles Tamás is eredményes volt, így aztán ezzel el is dőlt a mérkőzés sorsa. Hajdú Norbert gólja pedig végképp fölényessé tette a helyenként örömfocit bemutató Fót győzelmét, a végére teljesen széteső Diósgyőr ellen.

Mestermérleg

Mózner János:
– Úgy érzem, bennünk volt már ez a felszabadult játék. Fiatalembereknek, köztük Szlezák Zolinak is valahogy így kell hozzáállnia a futballhoz, ez egy örömfoci volt.
Vágó Attila: – Öreguras, meddő, kiismerhető játékunknak nem lehetett más eredménye, csak ez a csúfos vereség.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik