Eljött a nők ideje Törökországban!

2386379 23863792386379 2386379
Vágólapra másolva!
2012.05.19. 10:05
Címkék
A Török Labdarúgó Szövetség ismét kedvenc büntetési formánkhoz folyamodott: bannolta a férfiakat a Fenerbache stadionjából. Eljött a nők...

A Török Labdarúgó Szövetség ismét kedvenc büntetési formánkhoz folyamodott: bannolta a férfiakat a Fenerbache stadionjából. Eljött a nők ideje Törökországban!A Török Labdarúgó Szövetség ismét kedvenc büntetési formánkhoz folyamodott: bannolta a férfiakat a Fenerbache stadionjából. Eljött a nők ideje Törökországban!

Tavaly volt már egy hasonló eset, akkor több mint negyvenezer hölgy és gyermek vett magának jegyet azért, hogy férjeiket kiváltva szurkolhassanak kedvenc csapatuknak. A videón jól látható, hogy a hölgyek egészen elképesztő hangulatot varázsoltak a lelátóra. A hétköznapokban azonban szinte alig jutnak be a stadionokba, hiszen a legtöbb jegy és bérlet a férfiaké, akik elsőbbséget élveznek.

A Fener szurkolóit azonban érzékenyen érintette, hogy a csapat lemaradt a bajnoki címről, és a kedves török srácok szétkapták a stadiont a Galatasaray elleni meccsen. A Szövetség nem tökölt sokat: a Fener következő hat (!) hazai meccsén nem léphetnek férfiak a stadionba. Kisebb tanulmányt lehetne arról írni, hogy van az, hogy ilyenkor a nők is jó szolgálatot tehetnek a lelátón, én azonban igyekszem a jó oldalát nézni az eseményeknek: a török nők most megmutathatják, hogy pont ugyanannyira helyük van a stadionokban, mint a pasiknak. A férfiak pedig minimum hálásak kell, hogy legyenek azért a pompás szurkolásért, amit eközben bemutatnak. Nélkülük vajon mi lenne a Fenerrel?

A Galata sem szűkölködik gyönyörű női drukkerekben

Érdekes egyébként, hogy olyan videó is megjelent a tavaly őszi esetről, amely a nők akkori szerepvállalását a háborús idők nőinek hősies helytállásával hozta párhuzamba - ezek szerint sokan átlátják a jelentőségét annak, hogy ilyenkor bevethető a női hadosztály. Reméljük, ezután meg is becsülik őket!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik