Bombagól Brazíliából

2011.09.11. 15:09
Miközben mi lassan elbúcsúzhatunk a melegtől, Brazíliában csak most forrósodik fel igazán a talaj – azaz a gyep: kialakult a brazil kupa nyolcas...

Miközben mi lassan elbúcsúzhatunk a melegtől, Brazíliában csak most forrósodik fel igazán a talaj – azaz a gyep: kialakult a brazil kupa nyolcas mezőnye. Nincs is jobb apropó szétnézni a déli féltekén, mint egy szépségdíjas brazil szabadrúgásgól!Miközben mi lassan elbúcsúzhatunk a melegtől, Brazíliában csak most forrósodik fel igazán a talaj – azaz a gyep: kialakult a brazil kupa nyolcas mezőnye. Nincs is jobb apropó szétnézni a déli féltekén, mint egy szépségdíjas brazil szabadrúgásgól!

A brazil kupa nyolcaddöntőjében a Sáo José EC az Atlético Mineirót fogadta, a vendégek azonban nem voltak túl hálásak: egy parádés szabadrúgással ejtették ki a Belo Horizonte-i csapatot. Íme:

Ha már így esett, megragadtuk az alkalmat, és pár perc alatt szerzett portugáltudásunk legjavát nyújtva táblázatba foglaltuk a legjobb tizenhat csapatot, és lenyűgözzük az olvasókat a negyeddöntők párosításaival is. Oda-és visszavágók szeptember 15-én és 22-én.

Érdekes egyébként, hogy a legjobb tizenhat között elvérzett a Botafogo és a Vasco da Gama is, a legnagyobbak közül egyedül a Santos tartja még magát. A brazil szövetség nem totojázik, ami a statisztikákat illeti, könnyen és gyorsan elérhetővé tették azokat, és így megkímélték a Kötényblog olvasótáborát attól, hogy egyszemélyes szerkesztőségünk számításait kelljen elszenvednie.

Nos, idén a brazil szerencseistennő a vendégcsapatoknak kedvez: 19 esetben győztek a hazaiakkal szemben, akik mindössze tizenhatszor diadalmaskodtak. Döntetlen mindössze háromszor született, a meccsenkénti 3.61-es gólátlagra pedig nyilván nem lehet senkinek panasza. (Összesen 137 gólnál tartunk eddig.)

Nem is olyan rosszak ezek a statisztikák!

A meccsek látogatottságánál már annál nagyobb a szórás: az átlagos nézőszám 239, a legnagyobb érdeklődés a Vitória-Tiradentes összecsapást kísérte (1168 fizető néző), míg a legkevesebben a Força e Luz-Caucaia meccsre váltottak jegyet. Félve merjük csak elárulni, hányan voltak: összesen tizennégyen.

A jegy pedig nem drága: tekintettel arra, hogy a tizennégy néző 28 real bevételt hozott, feltételezzük, hogy egy belépő két real (egy real megközelítőleg 1.6 amerikai dollárt ér). A fent említett Vitória-meccs egyébként 5000 realt hozott a konyhára.

A brazil szövetség egyedül a góllövőkkel bánik mostohán: mivel a videón nem látszik a mezszám, a honlapon pedig nincs fent a jegyzőkönyv, sajnos nem tudjuk megmondani, kié a találat. (Érdemes egyébként végignézni a videót, ennyi kihagyott helyzetet valószínűleg akkor se lehetett volna összehozni, ha direkt erre játszanak a csapatok.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik