Női kosár Ek: nem sikerült a hajrá a Sepsinek

BOROS MIKLÓS (SEPSISZENTGYÖRGY)BOROS MIKLÓS (SEPSISZENTGYÖRGY)
Vágólapra másolva!
2021.01.20. 20:55
null
Támadásban a fehér mezes Sepsi (Fotó: Miska Brigitta/Sepsi SIC)
Az utolsó két és fél percben szalasztotta el a továbbjutást érő győzelmet a Sepsi SIC női kosárlabda-csapata az Európa-kupa Sepsiszentgyörgyön zajló G-csoportjában.

 

A székelyföldi csapat végig szoros, kiélezett csatát vívott a francia Villeneuve d'Ascq ellen, és a végén éppen saját legerősebb fegyverével, a triplákkal maradt alul. Az első két negyedben kétszer is hétpontos hátrányból (10–17, majd 25–32) felálló Sepsi a palánkok alatti csatákból ugyan nem jött ki jól, de játékosai távolról már rendre betaláltak: Jovana Pasics négy, Kelemen Kincső és Pinelopi Pvalopulu két-két triplát szórt be.

Rebekah Gardner pedig tökéletes büntetőzéssel (21 pontjából 13-at szerzett így) tartotta előnyben a Sepsit a második félidőben, ám a végjátékban már nem kapott támogatást társaitól: az utolsó hat percben az amerikai bedobó volt csapata egyetlen pontszerzője. 66–65-re még így a Sepsi vezetett, ám Sandra Ygueravide (16 pont) és Lisa Berkani (12) tripláival a lille-i együttes átvette a vezetést, és három pontot meg is tartott előnyéből.

A Sepsi SIC sorsa a pénteki záró fordulóban dől el, amikor legalább három ponttal kellene nyernie a spanyol Cadi la Seu ellen a legjobb 16 közé jutáshoz.

FIBA Európa-kupa, G-csoport, 2. forduló
Sepsi SIC (romániai)–Villeneuve d'Ascq (francia) 70–73
Cadi La Seu (spanyol)–Namur Capitale (belga) 51–45
Az állás: 1. Cadi La Seu 4 pont, 2. Villeneuve d”Ascq 3, 3. Sepsi SIC 3, 4. Namur 2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik