H. Á. 2021.11.24 09:23 Frissítve: 2021.11.24 09:43

Kosárlabda: sikeres szerbiai és szlovén túrán járt a Rátgéber Akadémia

Fantasztikus eredményeket ért el belgrádi túráján a Rátgéber Kosárlabda Akadémia serdülő fiú csapata: legyőzte a szerb kosárlabdázás zászlóshajóinak számító klubok, mint a Partizan Belgrád, a Crvena Zvezda és a Vizura korosztályos együtteseit!

 

Fehérben a Rátgéber Akadémia játékosai

Korábban ilyesmi egész egyszerűen elképzelhetetlen volt. Magyar csapatok legfeljebb tanulni mehettek a szerbekhez, ha egyáltalán kaptak arra lehetőséget, hogy összemérhessék velük az erejüket. A Rátgéber Akadémia serdülőcsapata viszont jött, látott és háromszor is győzött, nem kis meglepetést okozva: előbb 70–60-ra legyőzte a Crvena Zvezdát, majd 59–54-re a Vizura, végül 74–72-re a Partizan Belgrád ellen nyert.

„Nagyszerű siker ez az akadémia számára, topklubokat győztek le a fiúk – mondta a Rátgéber Kosárlabda Akadémia szakmai igazgató-helyettese, Nenad Trunics. – Ennek motivációként kell szolgálnia a srácoknak, hogy tovább folytassák a kemény munkát, fejlődjenek, és akkor még sok ilyen sikerük lehet az életben.”

Az akadémia serdülő fiú csapata néhány hete Szlovéniában járt, ahol szintén letette névjegyét! Három kiváló szlovén együttessel találkozott, s ugyanazt produkálta, mint most Belgrádban, mindhármat legyőzte: nyert a Rogaska, a Helios Domzale és a Cedevita Olimpija ellen is.

„Nagyon jól játszott és nagyon jó képet alakított ki magáról akadémiánk csapata Szlovéniában – értékelte akkor a látottakat a Rátgéber Akadémia mentoredzője, a szlovén szaktekintély, Janez Drvaric. – Jól összeválogatott tehetséges játékosokból áll ez a gárda, technikailag és taktikailag is képzettebbek szlovén társaiknál, ami meglepte a helyi edzőket.

2022.01.19 23:35:05

Kosárlabda CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A pécsi konferencia fő rendezője, nyitó előadója, Rátgéber László számára kilenc bajnoki arany és egy Euroliga-győzelem után – hogy a közbeeső állomásokat most helyszűke miatt mellőzzük – ma már más dimenziót jelent a kosárlabdázás.

2022.01.18 13:26:21

Kosárlabda FAZEKAS ZOLTÁN

„Szinte meseszerű lett a befejezés, sokkal szebb, mint valaha is elképzeltem.”

2022.01.18 12:49:57

Kosárlabda F. Z.

„Hosszú az út a kockás füzettől a teljesítménydiagnosztikáig, de ma már elengedhetetlen a tudomány és a gyakorlat összekapcsolása.”

2022.01.18 16:13:18

Kosárlabda F. Z.

Csütörtökön kezdődik Pécsen a KSKE edzőkonferenciája.

2022.01.05 23:57:11

Kosárlabda THURY GÁBOR

ALAPVONAL. A fiatal generációk persze nem tudják, ki volt Banna Valér, a Bp. Honvéd remek bedobója. Ahhoz, hogy stílusát közelebb hozzam, legyen elég annyi, ha az ő idejében léteztek volna a hárompontos dobások, a vajkezű spíler híre talán a maiakhoz is eljut.