MTI
2020.09.10 21:43 Frissítve: 2020.09.10 22:01

Kosárlabda: Maronka Zsombor bemutatkozna a spanyol élvonalban

A 18. életévét csütörtökön betöltő magyar kosárlabdázó, Maronka Zsombor a mostani idényben szeretne bemutatkozni a spanyol élvonalban.

 

A Joventut Badalona fiatal magyar játékosa az M1 aktuális csatornán elmondta, az ötödik idényét kezdi meg Spanyolországban, ahol 2023-ig szóló szerződés köti klubcsapatához. Hozzátette, a szakmai stáb tervei szerint a szezonban az élvonalbeli gárdával készül és utazik velük a mérkőzésekre.

A játékperceit azonban még nem ott, hanem az Ezüst-ligában szereplő fiókcsapatban, a harmadosztályú CB Pratban gyarapíthatja, a Joventut Badalona tehetséges fiatal játékosaihoz hasonlóan.

„Az elsőéves szeniorok ott kapják meg a játékperceket és szerezhetnek önbizalmat, miközben a felnőttcsapatnál is látják őket. A CB Prat is Barcelonában van, mondjuk a város másik végén, mint a Badalona, de azért nincs messze egymástól a két klub. Remélem, hogy a Pratnál főszerepet szánnak nekem” – mondta.

Hozzátette, a harmadosztályban az élvonalból már kiöregedett kosarasok is kosaraznak, akiktől a fiatalok eltanulhatják a „szakma fortélyait”.

„Ezt a ligát leginkább arra találták ki, hogy a fiatalok kellő játéklehetőséghez jussanak és közben fizikailag fel tudjanak készülni az ACB Liga kihívásaira” – közölte.

Maronka Zsombor hangsúlyozta, az élvonalbeli együttes meccskeretébe már az előző idényben is bekerült, de a bemutatkozására nem került sor.

„A következő fél évben egy jó kezdés után hasonlóan jó folytatást szeretnék az Ezüst-ligában, ahol most az én igazi csapatom szerepel, számomra ezért jelenleg a legfontosabb. És akkor jövőre, ha a szezonban minden jól alakul számomra, az ACB Liga lenne a következő lépés.”

Maronka Zsombor egy ebéd erejéig már találkozott a Barcelonában légióskodó Hanga Ádámmal, akivel azóta is baráti kapcsolatot ápol. Utóbbi viszont ennek ellenére még mindig nehezére esik, hiszen példaképét látja a magyar válogatott kulcsemberében.

A fiatal kosaras sajnálatát fejezte ki, hogy az elmúlt években klubja nem engedte el a válogatottba, máskor pedig az egészségi állapota nem tette lehetővé, hogy a korosztály legjobbjaival tartson.

„Ez lett volna az első nyár, amikor nagyon készültem és számítottam rá, de a vírushelyzet miatt nem adatott meg a válogatottbeli szereplés.”

2022.11.12 21:54:14

Kosárlabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Tehetséget és észt viszont nem lehet csak úgy a játékosokba tölteni, van, ami tanulhatatlan.

2022.10.18 17:32:03

Kosárlabda nemzetisport.hu

Visszafogottan teljesített a magyar bajnok, így nem tudta újabb trófeával gyarapítani gyűjteményét.

2022.10.14 00:14:18

Kosárlabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Ez mindenképpen jó a magyar kosárlabdasportnak.

2022.10.03 20:53:27

Kosárlabda nemzetisport.hu

A vb-győztes és NBA-bajnok olasz mester akkor is csúcsra vezette a La Roját, amikor senki sem várta.

2022.09.13 14:52:24

Kosárlabda nemzetisport.hu

A férfi kosárlabda NB I 2022–2023-as idényének programja, eredményei.