Svitek: Minden játékosom harcra kész

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.07. 22:36
null
„Nem vitás, a miénk a legerősebb négyes” (Fotó: MTI)
Összeszámolni is nehéz volna, hány mérkőzést tekintett meg az utóbbi időben Stefan Svitek szövetségi kapitány és segítője, Gáll Tamás. A magyar női kosárlabda-válogatott szakvezetői természetesen a helyszínen követték végig a női Magyar Kupa, illetve a juniordöntő eseményeit, figyelve a jelen és a jövő klasszisait. (x)

 

Svitek elégedetten nyugtázta, két hónappal a csehországi kontinenstorna előtt jó formát mutatnak a válogatott játékosok, és ami legalább ilyen fontos, a hölgyek már nagyon várják a közös munkát.

Kilenc tesztmeccs vár a csapatra
A magyar női válogatott május közepén kezdi meg a felkészülést a csehországi kontinenstornára. Az első helyszín Székesfehérvár, ahol a Svitek-csapat két tesztmeccset vív Szlovénia ellen. Ezt követően Rómában lépnek pályára a lányok, a négyes tornán Oroszország, Belgium és a házigazda olasz válogatott lesz az ellenfél. Ugyancsak Fehérváron fogadjuk a horvátokat, a két találkozó után pedig jöhet az év fő eseménye: a mieink június 16-án kezdik meg az Európa-bajnoki szereplést, az első ellenfél a szupererős spanyol csapat lesz.

„A külföldön szereplőket leszámítva minden számításba vett kosaras pályára lépett Pécsen, és megnyugtató, hogy többen is nagyszerű formát mutattak – kezdte Stefan Svitek szövetségi kapitány. – Színvonalas meccseket láttunk, és természetesen lehetőségünk adódott beszélni a játékosokkal. Mindenki várja már a májusi összetartást.”

Feszített tempó vár a csapatra, amely a nyári Eb-n az A-csoportban szerepel Királyváradon (Hradec Králové), Spanyolország, Ukrajna és a házigazda cseh válogatott társaságában.

„Nem vitás, a miénk a legerősebb négyes, mindhárom összecsapás nagyon nehéz lesz” – tette hozzá Svitek, aki hamarosan kihirdeti a kontinensbajnokság 16-os keretét. Az edzőpáros jelen volt a fővárosi juniordöntőn is, amely a BEAC-Csata Újbuda sikerével ért véget.

„Nagy öröm számunkra, hogy több fiatal játékos kopogtat a felnőtt válogatott kapuján – vette át a szót Gáll Tamás edző. – Régen volt ilyen erős a női utánpótlás, talán mondani sem kell, hogy valamennyi válogatottunk az A-divízióban vesz részt a nyári tornákon, és nemcsak Európa-, hanem világbajnokságon. Hallatlanul fontos, hogy a lányok beleedződjenek a nemzetközi mezőnybe, szokják a légkört. Biztos vagyok benne, hogy a felnőtt együttes szép jövő elé néz.”

Visszatérve a baranyai Magyar Kupa nyolcas döntőre, Svitek és Gáll az Egyesült Államokban tanuló és kosarazó Szamosi Amadeán, illetve a Törökországban profiskodó Krivacsevics Tijanán és a honosított Courtney Vanderslooton kívül valamennyi válogatottat élőben figyelhette. Persze a két hónapos közös felkészülés alatt lesz idő a finomhangolásra, az igazi csapategység kialakítására. Ez utóbbi kincset érhet Csehországban, a Svitek-válogatottra ugyanis jó ideje jellemző, hogy fantasztikusan képes küzdeni, sohasem adja fel.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik