Férfi kosár: Lóránt lett az olasz forduló legjobb hatodik embere

ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2013.05.09. 17:01
A nemzetközi kosárlabdával foglalkozó, de egyébként olasz sportando.net portál minden bajnoki forduló után megválasztja a Serie A legjobb ötösét, illetve a legjobb hatodik embert, utóbbi kategóriában pedig ezúttal a Virtus Roma magyar magasembere, Lóránt Péter végzett az élen.

A 30. fordulóban csereként beállva 22 perc alatt 15 pontos, 11 lepattanós dupla dupláig jutó Lóránt három statisztikai kategóriában is idénycsúcsot, vagy csúcsbeállítást ért el, az említett két teljesítményen felül ugyanis VAL-pontokban is szezonbeli legjobbja volt a mostani 20-as index.

Honfitársunkat beállása után gyakorlatilag le sem lehetett cserélni, egyhuzamban 18 percet töltött a pályán és a meccs embere volt a Monetgranaro ellen.

Lóránt olyan nevek mellé került be, mint Travis Diener, a Sassari amerikai kisembere, Andrea Cinciarini, a Virtus leendő ellenfelének karmestere, Alessandro Gentile, az Olimpia Milano hatalmas tehetsége, Nikola Dragovics, az Avellino montenegrói magasembere, valamint Tuukka Kotti, a Vanoli Cremona finn centere.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik