Szívbetegség miatt felhagy a játékkal a 21 éves kosaras

Vágólapra másolva!
2012.06.29. 18:06
null
(Fotó: Fuszek Gábor)
Morgen Ferdinánd, az ASE férfi kosárlabda-csapatának centere az elmúlt szezon során kiváló teljesítményt nyújtott, így nem meglepő, hogy Rátgéber László szövetségi kapitánytól is meghívott kapott a válogatottba. A bb1.hu szakportál szerint azonban a játékos hamarosan szívműtéten esik át, ami után fel is hagyhat az aktív játékkal.

„Morgen Ferdinek a közeljövőben, egész pontosan ez év szeptember végén, október elején szív főartéria elégtelenség miatt orvosi beavatkozásra van szüksége – mondta Kertész Nándor, a játékos menedzsere a bb1.hu-nak. – A rendellenesség miatt sportolói pályafutása során is rendszeresen járt orvosi ellenőrzésekre és egy ilyen kontroll alkalmával derült ki, hogy a műtét nem halogatható tovább."

Nem kell mondani, egy szívműtét nagy kockázattal jár, ráadásul ezután mindenképp további kockázatot jelentene az élsport. Így könnyen lehet, hogy ez egyben a játékos pályafutásának a végét is jelenti majd.

„Nyilván ebben a helyzetben egyetlen logikus és ésszerű döntés létezik, miszerint az orvosok tanácsára a szív számára megerőltető sportolói karriert nem tanácsos tovább folytatni. Büszke vagyok játékosomra, hogy fiatal kora ellenére méltósággal és nagy önfegyelemmel viseli ezeket a terheket. Hétköznapi sporttevékenységet a műtét után folytathat, de erőteljesebb igénybevételnek nem lehet szervezetét kitenni."

SZABÓ MIKLÓS A KERETBEN
Rátgéber László a most nyáron a Debrecentől Szolnokra igazoló Szabó Miklóst hívta be a válogatottba Morgen Ferdinánd helyére.

Kertész Nándor elmondta, hogy a 21 éves Morgen nem szeretne elszakadni a kosárlabdától, s hogy ennek megoldásában segítséget fog kapni nevelőegyesületétől is.

A Nemzeti Sport elérte a játékost is. Érdeklődésünkre Morgen elmondta, hogy a „fő aortája túl tág és gyakorlatilag bármelyik pillanatban megrepedhet", úgyhogy egyelőre ő sem lát esélyt a visszatérésre. Most megpróbálja megemészteni, hogy minden bizonnyal vége a pályafutásának...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik