Kosárlabda: Vajda Anna cseh bajnok lett, de nem tudja, hol folytatja

Vágólapra másolva!
2011.04.26. 12:16
Címkék
A török Fenerbahcétól januárban az USK Prahához igazoló Vajda Anna a minap aranyérmet nyert a cseh női kosárlabda-bajnokságban, de nem teljesen elégedett az idényével, és nem tudja, hol folytatja a karrierjét.

„Ez volt az első idényem légiósként, és meglehetősen felemásra sikerült. Azt is mondhatnám, nem jól, annak ellenére, hogy bajnokként zártam a Prágával – mondta Vajda a Nemzeti Sportnak. – Szeretném kideríteni, hogy egy csapattal, váltás nélkül, egy teljes évadban milyen teljesítményre lennék képes, de fogalmam sincs, hol játszom a következő szezonban."

A pécsiekkel korábban két bajnoki címet szerző válogatott magasbedobó a cseh bajnokságban 16 meccsen lépett pályára, átlagban 17.7 percet töltött a parketten, 6.6 pontot és 4.4 lepattanót szerzett, míg előző csapatában, a nélküle később – Rátgéber László irányításával – szintén bajnoki címet nyerő török Fenerbahcéban átlagban 15.7 perc jutott neki (7.3 pont, 3.4 lepattanó).

A cseh bajnoki címet a Sika Brnóval szemben megnyerő (3–0) prágaiakkal eltöltött időszakról a 26 éves játékos elmondta még:

„Kicsit meglepő, amivel szembesültem, hiszen sokkal kevesebbet edzettünk, mint akár Sopronban vagy Pécsen, no meg kevesebbet is játszottam – de elfogadtam, hogy mi a feladatom, és végre is hajtottam."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik