Éjszakába nyúlóan ünnepelték a final fourba jutást a soproni kosarasok

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2009.02.21. 13:17
Hatalmas ünneplésbe torkollott az MKB-Euroleasing Sopron női kosárlabdacsapatának pénteki bravúrja, a Bourges-t legyőző magyar bajnok ugyanis fennállása során először bejutott az Euroliga négyes döntőjébe, miután a negyeddöntő visszavágóján 70–63-ra legyőzte francia ellenfelét.
Joggal ünnepelte a közönség a soproni kosarasokat
Fotó: Meggyesi Bálint
Joggal ünnepelte a közönség a soproni kosarasokat
Joggal ünnepelte a közönség a soproni kosarasokat
Fotó: Meggyesi Bálint
Joggal ünnepelte a közönség a soproni kosarasokat

A Sopron kosárlabdázói már a mérkőzést követően óriási ünneplésbe kezdtek a parketten a mérkőzést csodálatosan végigszurkoló nézőkkel együtt, a kosaras lányok még egy karaokee-ra is kaphatóak voltak a szurkolók támogatásával. A klub történetének egyik, ha nem a legnagyobb sikerét azonban éjszakába nyúlóan ünnepelték a hűség városában.

„Fantasztikus hangulatú vacsorát rendeztünk, mindenki mondott tósztot, ráadásul a lányok könyörtelenül bevasaltak rajtam egy év elején tett meggondolatlan ígéretet. Tudvalévő ugyanis, hogy antialkoholista vagyok, de még októberben azt találtam mondani, hogy ha bejutunk a final fourba, akkor mindenkivel iszom egyet. Őszintén szólva nem tudom, hány mojito koktélt tettek elém, de most rendesen csúszik alattam a hó... Merthogy épp Ausztriában síelek” – nyilatkozta a mérkőzés másnapján Török Zoltán, a soproniak vezetője.

Az éjszakai ünnepségen utolsóként szóra emelkedő klubigazgató köszöntőjében kifejtette, hogy a mostani együttes eredményességben utolérte az 1998-ban Ronchetti-kupa-győztes soproni alakulatot.

„Azt mondtam, sosem éreztem még azt, hogy ennyire szeretném együtt tartani a csapatot, mint most. Szavaimat vastaps fogadta, egyébként már javában zajlanak a tárgyalások eme célkitűzésemmel kapcsolatban” – tette hozzá Török Zoltán.

Arra a kérdésre, hogy Sopron megpályázza-e a négyes döntő rendezését, az ügyvezető annyit mondott, hogy a kérdésre a jövő héten érdemes visszatérni.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik