Phil Jackson lehet a Lakers régi-új edzője

FAZEKAS ZOLTÁNFAZEKAS ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2005.05.05. 17:08
Címkék
Jerry Buss, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers tulajdonosa a napokban újra tárgyal Phil Jackson vezetőedzővel annak esetleges visszatéréséről.
Mint ismert, néhány napja a Sports Illustrated amerikai sportújság egyik cikkében megszellőztette, hogy a kilenc bajnoki aranygyűrűjével az NBA-ben minden idők egyik legeredményesebb edzőjének számító Jacksont komolyan foglalkoztatja a visszatérés gondolata, amit a Buss-szal történt korábbi találkozása során maga is megerősített.

Visszatér a mester?
Visszatér a mester?
Visszatér a mester?
"Amikor legutóbb együtt vacsoráztam vele, úgy éreztem, újra edzősködni szeretne, de abban nem vagyok biztos, hogy már a következő idényre vállal munkát. Talán jövőre" - idézte a Reuters a tulajdonost, aki néhány héten belül, még európai nyaralása előtt mindeképpen pontot akar tenni a Lakers edzőkérdésére. A korábbi mester, Rudy Tomjanovich - aki kétszer nyert bajnokságot a Houston Rockets-szel (1994, 1995), és a 2000-es sydney-i olimpián aranyéremig vezette az Egyesült Államok válogatottját - februárban betegség miatt felmondott. Az idény hátralévő részében Frank Hamblen irányította a csapatot, amely pocsék, 34/48-as győzelem-vereség mutatóval zárta az alapszakaszt és története során ötödször maradt le a rájátszásról.

Jacksont állítólag a Lakersen kívül több csapat is szeretné szerződtetni, a New York Knicks, a Cleveland Cavaliers, a Portland TrailBlazers és a Minnesota Timberwolves is érdeklődik iránta.


Az NSO ajánlja:

Eddigi NBA-bajnokok
NBA-örökranglisták

Kosárlabda-lexikon




Szavazás

NBA, 2004-05: melyik csapat nyeri a bajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik