Könnyedén győzött az Atom

MEDGYESY FERENCMEDGYESY FERENC
Vágólapra másolva!
2004.12.18. 22:24
Címkék
Czigler zsákolásával indult a presztízsrangadónak ígérkező mérkőzés, ám aztán sorra kimaradtak a helyzetek mindkét oldalon, érezhető volt a feszültség mindkét csapatnál.







Kivétel talán a pécsi Richardson volt ez alól, aki csapata első hét pontját szerezte. Nemcsak a pályán, az edzők között is folyt a taktikai harc, előbb Zsoldos András cserélt mindjárt kettőt, ám azonnal reagált erre Fodor Péter is. Úgy tűnt elsőre, hogy a volt paksi mester húzása volt eredményesebb, hiszen a beállt Csirke azonnal szép távolival köszönt be, ám ezt követően a kelet-nyugat gála legjobb játékosa Monroe villogott, Ridl is besegített, így aztán hét pont ASE-előny mutatta, a házigazdák higgadtak le hamarább. Az említetteken kívül jelentős szerepet vállalt a hazai vezetésben Czigler is, aki nyolc ponttal zárta az első negyedet. A baranyaiak egyik kulcsembere ugyanakkor csak szenvedett, Ivkovicsot ugyanis hatékonyan semlegesítették a paksiak, még dobóhelyzetbe is alig került. Nem is maradt sokáig a pályán, jött helyette Orosz. Közben pedig egyre felszabadultabban játszottak a házigazdák, olyannyira, hogy a Monroe, Ridl, Smith hármas a játék "színezésére" is ügyelt, s mindezt eredménnyel tette: a 15. percre tíz pont fölé nőtt az Atom előnye. Három percre rá az idő közben visszaállt Ivkovics is begyötört egy duplát, ám ekkor már jelentős hátrányban volt alakulata, 39-24 volt ugyanis az állás.

Czigler László, a paksiak óriása (balra) dupla dupla-közelben járt: 18 pontja mellé 9 lepattanót gyûjtött
Czigler László, a paksiak óriása (balra) dupla dupla-közelben járt: 18 pontja mellé 9 lepattanót gyûjtött
Czigler László, a paksiak óriása (balra) dupla dupla-közelben járt: 18 pontja mellé 9 lepattanót gyûjtött
A játék ezen periódusa egyébként Smith-gála jegyében zajlott, a kanadai 13 pontot gyűjtött ebben a szakaszban. A folytatásban keményebben védekezett a Pécs, ám ez sem hozott érdemi eredményt számára, hiszen nem csökkent a különbség a csapatok között, ugyanakkor a pontok sem szaporodtak egy jó ideig.
A záró felvonásra lényegében már minden eldőlt, sőt már jóval előbb. A Richardson személyében, a lényegében egyemberes Pécs nem tudta megszorítani a házigazdát, Cziglerék az utolsó percekben már örömjátékkal szórakoztatták közönségüket.

Miért maradt el a várt szoros küzdelem?

Fodor Péter, a PVSK edzője: "Az első félidő botlásait és nem hatékony támadásait végig hurcoltuk magunkkal, így törvényszerű volt a vereségünk."

Miben volt jobb a mai estén az Atomerőmű?

Czigler László: "A mai mérkőzésen mindenben jobbak voltunk: akaratban, koncentrálásban, dobásbiztonságban. Végre az egész mérkőzésen kellőképpen tudtunk összpontosítani."

Szavazás

Melyik csapat nyeri a férfibajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik