Megvédte címét a Sparks

HEGYI TAMÁSHEGYI TAMÁS
Vágólapra másolva!
2002.09.01. 21:58
Címkék
Leslie volt a döntô legértékesebb játékosa
Leslie volt a döntô legértékesebb játékosa
Leslie volt a döntô legértékesebb játékosa
Leslie volt a döntô legértékesebb játékosa
Leslie volt a döntô legértékesebb játékosa
Leslie volt a döntô legértékesebb játékosa
Ahogy lapunk szombati számában megjövendöltük, a Sparks – akárcsak egy évvel korábban – Los Angelesbe vitte a bajnoki trófeát, azaz megvédte címét a női NBA-ben. A kaliforniai alakulat a döntő magyar idő szerint vasárnapra virradóra rendezett második mérkőzésén is fölülmúlta a keleti csoportelső New York Libertyt, így a lehető legrövidebb idő alatt tudta le az idény utolsó párharcát. Egyébként nemcsak "csapatban”, hanem "egyéniben” is duplázás született a Los Angeles-iek részéről, hiszen a legutóbbi fináléban a legértékesebb játékosnak (MVP) megválasztott Lisa Leslie ezúttal is elnyerte az értékes díjat.
A Sparks centere valóban húzóembernek bizonyult a döntőben (15 pont, 9 lepattanó New Yorkban; 17 pont, 7 lepattanó a STAPLES Centerben), de miként az első találkozón, úgy a második összecsapáson is akadtak olyanok, akik megosztoztak Leslie-vel a vezér szerepén. Nikki Teasley-re és Latasha Byearsre gondolunk most elsősorban – mindkét hölgy dupladuplát ért el a 69–66-os hazai sikerrel végződött mérkőzésen. A helyi szakemberek leginkább az újonc irányító, Teasley teljesítményét méltatták, aki – azt követően, hogy új döntőbeli rekordként 11 gólpasszt jegyzett csütörtökön – ezúttal "dupla 11-est” hajtott végre pontszerzésben és asszisztosztásban, s mindennek tetejében ő volt az, aki behajította a győztes, bajnoki titulust érő kosarat is.
…Amely egy hárompontos volt, s amely rendkívül kiélezett szituációban, 2.4 másodperccel a végső dudaszó előtt, 66–66-os állásnál született. Ugye nem rossz produkció egy zöldfülűtől?! "Hát valóra vált az álmom! Talán minden játékos arról ábrándozik, hogy egyszer mindent eldöntő, győztes kosarat szerez majd, és ez máris sikerült nekem. Értik? Sikerült!” – lelkendezett Teasley.
Michael Cooper csapata 18–4-es repülőrajtott vett, ám a vendégek szívós akarással, folyamatosan zárkóztak föl. A második félidő hatodik percében már a Liberty vezetett 42–41-re, de a Sparks beleerősített, és a 38. percben ismét elhúzott (66–57). Megint a New York volt soron, és egyhuzamban kilenc pontot szerezve 18.2 másodperccel a vége előtt egyenlített is. Kisvártatva jött Teasley, a történet pedig innen már ismert: a férfigárda, a Lakers júniusi diadala után a Sparks is a mennybe ment az Angyalok Városában.

WNBA, döntő, 2. mérkőzés
Los Angeles Sparks–New York Liberty
69–66 (31–24)
Los Angeles, 13 493 néző
V: Courteau, Mattingly, Gulbeyan
LOS ANGELES: Teasley (11/3), Mabika (12/3), Milton (8/3), Byears (10), Leslie (17). Cs: Dixon (6), Witherspoon (5/3). Nj: DeSouza, Askamp, McCrimmon, Fonseca. Edző: Michael Cooper
NEW YORK: V. Johnson (17/6), Weatherspoon (9), Whitmore (17), C. Robinson (–), Phillips (12). Cs: Hammon (9/3), Wicks (2). Nj: Hlede, Ca. Cooper, Fröhlich, Ngoyisa. Edző: Richie Adubato
Legtöbb lepattanó: Byears (11), ill. Phillips (8). Legtöbb assziszt: Teasley (11), ill. Weatherspoon (5). Dobószázalék, mezőny (büntető): 50 (68.2), ill. 35.6 (75)
A Los Angeles Sparks 2–0-s összesítéssel megnyerte a párharcot, és a WNBA bajnoka lett.
A WNBA eddigi bajnokai
1997Houston Comets
1998Houston Comets
1999Houston Comets
2000Houston Comets
2001Los Angeles Sparks
2002Los Angeles Sparks
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik