Női kézi: az Esbjerg szerződést bontott Estavana Polmannal

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.07.07. 17:26
null
Polman szabadon igazolható (Fotó: AFP)
A világbajnok holland balátlövő, Estavana Polman június 30-i hatállyal szabadon igazolható, miután a Team Esbjerggel megegyezett a szerződésbontásról – írja a dán kézilabdaklub honlapja.


Az már korábban eldőlt
, hogy a 29 esztendős Polman távozik az idény végén a klubtól, de mivel 2023-ig szólt a megállapodása, még kérdéses volt, hogy kölcsönadják, vagy szerződést bontanak vele.

A dán ezüstérmes hajlandó lett volna kölcsönadni a játékost, s a kontraktusában lévő fizetést biztosítani neki, ám ő ebben nem volt érdekelt. Emiatt a felek szerződést bontottak, abban is megállapodva, hogy azonnal kiadják az átlövő játékengedélyét, így szabadon köthet szerződést. Az Esbjerg semmilyen korlátozást nem hozott dán vagy külföldi klubokkal kapcsolatban.

„Hosszú és kényelmetlen időszak volt ez a klub, s Estavana Polman számára is” – mondta el Bjarne Pedersen, az Esbjerg igazgatósági elnöke.

Hozzátette, a legjobbakat kívánják Polmannak, s köszönik neki a sok fantasztikus eredményt az elmúlt kilenc évből.

„Estavana nélkül a klub alig tartana ott, ahol most van.”

Mint ismert, az Esbjerg idén története során először jutott final fourba a BL-ben, ahol a negyedik helyen végzett.

Polman 2013 óta erősítette az Esbjerget, 240 mérkőzésen 1270 gólt lőtt, ezzel vezeti a házi örökranglistát.

ELŐZMÉNYEK

Mint ismert, a több súlyos térdsérülésen átesett Polman sajtóhírek szerint nem volt hajlandó pályára lépni januárban, a Podravka elleni BL-csoportmeccsen, amit követően a klubja felfüggesztette, míg Jesper Jensen vezetőedző úgy nyilatkozott, senki sem helyezheti magát a csapat érdekei elé.Azóta „papíron már kibékült" az Esbjerggel, de nem volt felhőtlen a felek viszonya. Arról panaszkodott, hogy senki nem beszél vele az Esbjergtől, míg a pályán továbbra is csak epizódszerep jutott neki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik