Női kézi: Polman kilenc év után távozik az Esbjergtől – hivatalos

Vágólapra másolva!
2022.03.22. 12:27
null
Polman az idény végén elhagyja az Esbjerget (Fotó: AFP)
A dán női kézilabda-bajnokságban szereplő Esbjerg a hivatalos honlapján jelentette be, hogy holland világbajnok irányítója, Estavana Polman távozik az idény végén.

Mint ismert, a több súlyos térdsérülésen áteső 29 éves játékos sajtóhírek szerint nem volt hajlandó pályára lépni januárban, a Podravka elleni BL-csoportmeccsen, amelyet követően a klubja felfüggesztette, míg Jesper Jensen vezetőedző úgy nyilatkozott, senki sem helyezheti magát a csapat érdekei elé.Azóta „papíron már kibékült" az Esbjerggel, de nem volt felhőtlen a felek viszonya. Arról panaszkodott, hogy senki nem beszél vele az Esbjergtől, míg a pályán továbbra is csak epizódszerep jutott neki.

2013 óta erősítette az Esbjerget, az aktuális szerződése 2023-ig szól, de már biztos, hogy nem tölti ki. Az még nem tisztázott, hogy kölcsönadják a következő idényre Dániába vagy külföldre (a közlemény szerint van érdeklődő), vagy szerződést bontanak vele.

„Alapos mérlegelést követően, a sport divízióval való egyeztetés után hoztuk meg a döntést, hogy Estavana Polmannal nem számolunk a következő idényben” – mondta Bjarne Pedersen, az Esbjerg igazgatósági elnöke.

A közlemény hozzáteszi, hogy a történtek ellenére a kilenc éve tartó együttműködés mindkét fél számára rendkívül sikeres volt.

Polman mostanáig 240 mérkőzésen 1270 gólt lőtt a dán klub színeiben, ezzel vezeti a házi örökranglistát.

A játékos Instagramon jelezte, szerette volna személyesen megbeszélni a helyzetet a klub vezetőivel. Hétfő este azonban e-mailben közölték vele, hogy nem számítanak rá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik