Női kézi: az Esbjerg fegyelmi okok miatt felfüggesztette sztárját

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2022.02.01. 16:32
null
Polman megtagadta a pályára lépést a hétvégi BL-meccsen (Fotó: Imago)
A Team Esbjerg női kézilabdacsapata fegyelmi okok miatt felfüggesztette holland világbajnok irányító-átlövőjét, Estavana Polmant.

A regionális JydskeVestkysten lap számolt be róla hétfő este, hogy Polman fegyelmi okok miatt kikerült az Esbjerg keretéből. A 29 éves holland világbajnok irányító-átlövő állítólag nem volt hajlandó pályára lépni a szombati, Podravka ellen 30–17-re megnyert Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen, ezzel húzta ki a gyufát.

A hétfői, Ajax Köbenhavn elleni bajnokit már csak a lelátóról nézte, és nem vett részt a keddi edzésen sem, miután a hétvégén történtek miatt felfüggesztették.

„Senki nem helyezheti magát a csapat elé. Ezt szeretném mindképpen hangsúlyozni. Sokat tettünk azért, hogy megvédjük a klubnál vallott értékeinket, az utóbbi napok eseményeiben ezek sérültek” – magyarázta Jesper Jensen, az Esbjerg edzője.

Polman nem akarta kommentálni a történteket a lapnak. A háttérben sajtóhírek szerint az állhat, hogy a súlyos térdsérülése után még félti a lábát. Ennek némileg ellentmond, hogy a klubja aggodalma ellenére decemberben ott volt a holland válogatottal a világbajnokságon, miközben előtte egy meccset sem játszott visszatérése után az Esbjergben.

A holland kiválóságot találkozóra várja a csapat elnöksége, itt dönthetnek a kilenc éve a klub kötelékéhez tartozó játékos sorsáról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik