MTI
L. M.
2022.09.13 13:22 Frissítve: 2022.09.13 14:03

Kerékpáros-vb: bukása ellenére is utazhat a címvédő

A címvédő Julian Alaphilippe mégis utazhat az országúti kerékpárosok vasárnap kezdődő ausztráliai világbajnokságára.

Fotó: AFP

 

A francia szövetség kedden közölte, hogy csapatukat a két évvel ezelőtt az olaszországi Imolában, tavaly pedig a belgiumi Leuvenben világbajnoki címet nyert klasszis vezeti majd.

Julian Alaphilippe jövő vasárnap lesz érdekelt a viadalon, de ha mégsem érzi magát felkészültnek a jövő vasárnapi versenyre, úgy a franciák nyolcfős csapatukkal indulnak, a többi nagy nemzethez hasonlóan. A 30 éves kerékpáros ugyanis címvédőként vehet részt a vb-n, így Thomas Voeckler szövetségi kapitánynak nem kellett mást kihagynia a csapatból a bizonytalan állapotú klasszis kedvéért.

Alaphilippe még április végén, a Liege–Bastogne–Liege klasszikus egynapos viadalon tömegbukásba keveredett, majd az út menti árokba, egy fa tövébe zuhant. A baleset következtében eltörött a lapockája és két bordája, utóbbiak átszúrták a tüdejét, emiatt traumás légmell alakult ki nála. Ezért több versenyt volt kénytelen kihagyni, így az idei Tour de France-on sem indult.

A vasárnap véget ért Vueltán azonban már ott lehetett a rajtnál, azonban nem tekerhette végig a versenyt, mert a 11. szakaszon bukott, és feladásra kényszerült. A franciák kiválósága vállsérülést szenvedett: az esetet követen jobb karját rögzítették, majd hordágyra tették és mentő vitte el, vb-részvételét pedig kétségessé tették a történtek.

(MTI)

2022.09.13 23:08:57

Kerékpár nemzetisport.hu

Magyarországról tekintve a Giro, nemzetközi összehasonlításban a Tour magaslik ki a 2022-es sorból.

2022.08.28 23:39:41

Kerékpár SOMLÓVÁRI DÁVID

NS-VÉLEMÉNY. Valter mostantól mindennap a legjobb versenyzőkkel készülhet.

2022.08.18 14:36:47

Kerékpár H. Á.

Kattintson ide a verseny adatbankjának megtekintéséhez! Térkép és program egy helyen.

2022.08.15 23:59:11

Kerékpár CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A Székelyföldi körverseny révén minden eddiginél egységesebb, összehangoltabb Székelyföld-marketinget lehetne megvalósítani. Mert mint többször is bebizonyosodott, a sport nemcsak élet, erő, egészség, hanem egy régió megismertetésének, arculata alakításának mindennél hatékonyabb eszközévé is válhat.