Kerékpár: Mark Cavendish nem csak egy etapot akar nyerni a Touron

Vágólapra másolva!
2023.02.09. 09:55
null
A britek klasszisa a francia háromhetesen 34 az olaszon 16 szakaszgyőzelmet aratott (Fotó: astana-qazaqstan.com)
A holt szezonban csapatot váltó Mark Cavendish különleges színt vihet az országúti kerékpárosidénybe, azon belül is a Tour de France-ba – vajon meglesz-e a csúcsdöntés?

A holt szezonban csapatot váltó Mark Cavendish különleges színt vihet az országúti kerékpárosidénybe, azon belül is a Tour de France-ba – vajon meglesz-e a csúcsdöntés?

Nyílt titok volt a télen, hogy a brit az Astana Qazaqstanhoz szerződik, már edzőtáborozás közben is „lebukott” a hivatalos bejelentés előtt, amire január közepéig kellett várni. A 37 éves világbajnok kifejezetten motivált, a Tour de France-on aratott 34 szakaszgyőzelmével ugyanis holtversenyben vezeti az örökrangsort a belga Eddy Merckxszel, aki 1969 és 1975 között nyert ugyanennyit.

„A cél a győzelem. Nem az a bizonyos egy győzelem, hanem a győzelem úgy általában – tette egyértelművé céljait Cavendish a The Timesnak adott interjújában. – Mindig is a Tour köré építettem a pályafutásomat, és tudom, minden kerékpárszerető ember arra vár, hogy meglegyen az a bizonyos egy szakaszgyőzelem. Engem mégsem ez motivál, hanem kettő, három, akár négy elsőség. Ki akarom hozni a Tourból a maximumot” – folytatta.

A szóban forgó interjúban elárulta: a Netflix dokumentumfilmet forgat 2005-ben kezdődő pályafutásáról, fókuszban a 2007-es londoni Tour de France-debütálással, a 2009-es Milánó-San Remo-győzelemmel, illetve a 2011-es koppenhágai világbajnoki címmel és persze a 34 Tour de France-szakaszgyőzelemmel.

A britnek látszólag kifejezetten jót tesz az Astanánál a menedzser és vezérigazgató, Alekszandr Vinokurov hozzáállása – tulajdonképpen minden terhet levesz a válláról „Beszéltünk a pénzről, amikor a szerződésemet tárgyaltuk, no meg arról, hogy mi lesz, ha nem leszek sikeres, hogyan alakulnak a dolgok, és ő csak annyit mondott, nem számít. Ha nem nyerünk, akkor nem nyerünk, de próbálkozunk tovább. Nagyon régóta nem beszélt velem senki így” – áradozott főnökéről Mark Cavendish.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik