Kerékpár: „Csak az foglalkoztat, mikor térhetek vissza” – Colbrelli a kórházi ágyból

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2022.03.22. 11:06
null
A kórházból érkezett hírek szerint Colbrelli – a lehetőségekhez képest – jól érzi magát (Fotó: Getty Images)
„Nincs jele súlyos elváltozásnak” – írja a Cyclingnews a kórházból érkezett információk alapján Sonny Colbrelli állapotáról. Az olasz kerékpáros a Katalán körverseny első szakasza után lett rosszul, a célban újra is kellett éleszteni, végül a hírek szerint stabil állapotban szállították kórházba.

 

A Cyclingnews beszámolója szerint még hétfő este több vizsgálatot elvégeztek a bringáson, ezek pedig nem mutattak ki súlyos elváltozásokat. Ezzel együtt továbbra is csak találgatni lehet, mi okozta Colbrelli összeesését és – állítólagos – szívmegállását. Utóbbi információt ugyanis nem erősítette meg csapata, a Bahrain-Merida közleménye, csupán szemtanúk leírásából tudni, hogy szívmasszázst alkalmaztak nála, illetve defibrillátorra is szükség volt.

Colbrelli a La Gazzetta dello Sportnak chaten nyilatkozott a kórházból: „Semmire nem emlékszem a történtekből. Egy óriási üres folt az egész. Annyi van meg, hogy beértünk a célba, megálltam, kaptam vizet, majd rémlik egy orvos. A folytatásra nem emlékszem, aztán a következő kép az, hogy a kórházban vagyok. Elég ijesztő lehetett az egész, de a lényeg, hogy már zajlanak a vizsgálatok, és tudom, hogy vigyáznak rám. Már most az érdekel a leginkább, hogy mikor térhetek vissza. Csak ez a kérdés” – idézte a lap újságírója, Ciro Scognamiglio a honfitársát

Sajtóhírek szerint a 31 éves sportolót már meg is látogatta több családtagja és barátja, az állapota pedig valóban kielégítő. Az más kérdés, hogy egyhamar nem várható a visszatérése...

A kedd délutáni vizsgálatok megállapították, hogy szívritmuszavar okozta a tavalyi esős Párizs-Roubaix-n diadalmaskodó Colbrelli rosszullétét. A bringás közérzete javult.

A verseny ma a L'Escala és Perpinya közötti 202.5 kilométeres szakasszal folytatódik.

KATALÁN KÖRVERSENY
1. SZAKASZ (Sant Feliu de Guíxols–Sant Feliu de Guíxols, 171 km)

1. Michael Matthews (ausztrál, BikeExchange) 3:47:11 óra
2. Sonny Colbrelli (olasz, Bahrain Victorious) azonos idő
3. Quentin Pacher (francia, Groupama-FDJ) a. i.
...
10. Valter Attila (Groupama-FDJ) a. i.

AZ ÖSSZETETT ÁLLÁSA
1. SZAKASZ (Sant Feliu de Guíxols–Sant Feliu de Guíxols, 171 km)
1. Michael Matthews (ausztrál, BikeExchange) 3:47:11 óra
2. Sonny Colbrelli (olasz, Bahrain Victorious) + 4 mp
3. Quentin Pacher (francia, Groupama-FDJ) + 6 mp
...
10. Valter Attila (Groupama-FDJ) + 10 mp

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik