Bodrogi László mindent megkaphat a 2008-as pekingi olimpiára

Vágólapra másolva!
2007.10.02. 13:51
A friss világbajnoki ezüstérmes Bodrogi László mindent megkaphat, amit kér a pekingi olimpiára, és nem csak a pénzen múlnak dolgok - így foglalható össze a Magyar Kerékpáros Szakági Szövetségtől (MKSZSZ) és a Magyar Olimpiai Bizottságtól (MOB) kapott tájékoztatás lényege.
Minden készen állhat Bodrogi László pekingi indulásához
Minden készen állhat Bodrogi László pekingi indulásához
Minden készen állhat Bodrogi László pekingi indulásához
Minden készen állhat Bodrogi László pekingi indulásához

A stuttgarti vb múlt csütörtöki egyéni időfutamában a magyar kerékpársport történetének legjobb eredményét elérő klasszis úgy fogalmazott, akkor van értelme élni a megszerzett olimpiai kvótával, ha Pekingben két, jobb esetben három személy is segíti a munkáját (szerelő, masszőr, asszisztens).

Kis György, az MKSZSZ elnökségi tagja elmondta, a férfi szakágban október 14-én zárul a kvótaszerzés, és jó esély van arra, hogy Bodrogi mellett még egy kerekes rajthoz álljon a játékokon.

"Ez megkönnyítené a dolgunkat, mert akkor két versenyző mellé lehetne kérni személyzetet. Arról nem is beszélve, hogy a nőknél Kenyó Anita révén is jó esély van az olimpiai szereplésre, és akkor három magyar országúti bringás indulhatna Pekingben. A MOB-ot hamarosan tájékoztatjuk, milyen módon tudna lépni, hogy Bodrogi és társai megfelelő körülmények között készülhessenek Pekingben a viadalokra. Mi akceptáljuk a versenyzők, különösen az éremre is esélyes Bodrogi kéréseit" - nyilatkozta Kis György.

Csurka Gergely, a MOB sajtófőnöke már jelezte, az MKSZSZ-től kell megkapnia az olimpiai bizottságnak a kért információkat, és ilyen esetekben az elnökség nem szokott elzárkózni az extraigényektől, csak bizonyos feltételeknek (például akkreditációs létszámkorlát, napi belépők az olimpiai faluba) meg kell felelni.

Bodrogi - noha év végéig kéri a francia állampolgárság felvételét - a pekingi olimpián biztos, hogy magyar színekben áll rajthoz.
MTI
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik