Oscar Sevilla megmutatta magát, az élre Alejandro Valverde állt

Vágólapra másolva!
2007.03.02. 21:02
A Valenciai körverseny negyedik napján a hegymenők jeleskedtek, az emelkedők jelentősen átrendezték az összetett sorrendjét, az első helyen a spanyol Alejandro Valverde áll.
Alejandro Valverde vette át a vezetést
Alejandro Valverde vette át a vezetést
Alejandro Valverde vette át a vezetést
Alejandro Valverde vette át a vezetést
Hat harmadik és egy első kategóriás hegy. Ez várt a Valenciai körverseny résztvevőire a negyedik szakaszon, ráadásul a legnehezebb emelkedő teteje egy kilométerrel a cél előtt volt, ez pedig előrevetítette, az olasz sprinter, Daniele Bennati elveszíti az első helyet, és átvehetik a hatalmat a hegyimenők.

Nem is kellett csalódnunk, ráadásul egy nagy visszatérésről is beszámolhatunk. A Fuentes-ügyben szintén érintett spanyol Oscar Sevilla a Relax csapat tagjaként ezen a versenyen tért vissza a karavánba, és ha már rajthoz állt, akkor emlékezetessé tette az újrakezdést. Belekeveredett egy szökésbe, és sokáig az élen állt társaival, igaz, előnyük nem tartott ki a befutóig, de Sevilla bebizonyította, nem szabad őt leírni.

Az utolsó hegyen az élen tekerő boly nagy csatát vívott a szakaszgyőzelemért, és ezzel együtt az összetett elsőségért. Az etapot a spanyol Alberto Contrador nyert meg (ez volt az első Discovery-s sikere), az összetettben viszont honfitársa Alejandro Valverde állt az élre.

A tavalyi ProTour-sorozat győztesének társaságában ért célba az szlovén Tadej Valjevac és Janez Brajkovic, valamint a luxemburgi Frank Schleck. A Vuelta-győztes Alekszandr Vinokurov viszont nem remekelt, a Tour-elsőségre hajtó kazah kerekes 1:26 percet kapott Contradortól.

A szombati utolsó etap szinte teljesen sík, így várhatóan ismét a sprinterek csatáznak a szakaszgyőzelemért. Valverdének azonban résen kell lennie, mivel Valjevac csak kettő másodpercre van tőle (Schleck hatra, Brajkovic nyolcra), azaz a jóváírásmásodpercekkel akár el is veheti(k) tőle a sárga trikót.

65. VALENCIAI KÖRVERSENY (2.1-es kategória)

  • 4. szakasz. Albiada–Alto del Campello (162 km): 1. Alberto Contrador (spanyol, Discovery) 4:04:49 (39.703 km/óra), 2. Valverde (spanyol, Caisse d'Epargne) 13 másodperc hátrány, 3. Valjevac (szlovén, Lampre) azonos idővel, 4. F. Schleck (luxemburgi (Team CSC) a. i., 5. Brajkovic (amerikai, Discovery) a. i., …45. Vinokurov (kazah, Astana) 1:26 perc hátrány, …95. Sevilla (spanyol, Relax-Gam) 3:20 p h., …108. Bennati (olasz, Lampre) 4:09 p h.
  • Az összetett állása: 1. Alejandro Valverde 14:51:16 (42.055 km/óra), 2. Valjevac 2 mp h., 3. F. Schleck 6 mp h.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik