nemzetisport.hu 2019.06.25 18:02 Frissítve: 2019.06.25 19:27

Junior torna-vb: a fiúk pódiumedzésével elkezdődött az esemény

A fiúk pódiumedzésével gyakorlatilag megkezdődött az I. Junior Torna Világbajnokság Győrben. A világverseny vasárnapig tart.

Balázs Krisztián a pódiumedzés közben (Fotó: Freschli József/MATSZ)

Szerdán nemzetközi sajtótájékoztatót tartanak Győrben, de előtte a lányok pódiumedzésen vesznek részt. Csütörtökön a férfiak selejtezőjére, egyben az egyéni összetett döntőre és a csapatfináléra kerül sor, míg pénteken ugyanez lesz a sorminta a lányoknál. A vb utolsó két napján a szerenkénti döntőket rendezik meg.

Bátori Szabolcs és Dobrovitz Ádám átesett a tűzkeresztségen. Mindkét fiatal tornász először volt pódiumedzésen. „Egy picit izgultam az elején, de aztán hamar kisimultam. Jó volt a hangulata az edzésnek, és nagyon várom a csütörtököt. Jó volt látni az egész mezőnyt. Nagyon jók az amerikaiak és az oroszok is” – mondta Bátori.

Dobrovitz ki tudta kapcsolni a külvilágot. „Nem nagyon figyeltem semmire, csak a szerre és magamra. Összességében elégedett vagyok, bízom benne, hogy a lehető legjobb formámmal tudok kirukkolni a selejtezőben” – értékelt a pódiumedzés után Dobrovitz Ádám. Balázs Krisztián is optimistán nyilatkozott. „Remek hangulatú az aréna, és nagyon jók az új szerek. Jó verseny előtt vagyunk” – tette hozzá a fiatal tehetség.

Puskás Jenő szerint a Balázs Krisztián, Dobrovitz Ádám, Bátori Szabolcs alkotta trió odatette magát a pódiumedzésen. A fiúcsapat szakmai igazgatója elégedetten összegzett.

„Az elején egy picit süvített a légkondi, de aztán a szervezők orvosolták a problémát. A csapatunkban két teljesen új arc volt, ugyanis Dobrovitz és Bátori most először mutatkozhatott be pódiumedzésen. Elégedett vagyok, azonban voltak kisebb hibák, tudjuk, hogy min kell javítani. A munka nagy részét elvégeztük, már csak mentális finomhangolásra lesz csütörtökig” – mondta Puskás Jenő, aki hozzátette: természetesen az ellenfelek gyakorlataira is vetett egy-két pillantást.

„Amely nemzetek jók felnőtt férfitornában, azok junior korosztályban is jó versenyzőket neveztek. Így természetesen erős csapattal érkeztek többek között az oroszok, az amerikaiak és a japánok is” – mondta a szakmai igazgató.

2019.06.21 10:58:50

Junior torna-vb nemzetisport.hu

Óriási mezőny gyűlt össze a magyar kezdeményezésre kiírt világbajnokságra.

2019.06.21 12:35:18

Junior torna-vb nemzetisport.hu

Itt találja a junior-világbajnokság programját, nevezési listáját. És jegyet is vásárolhat.

2019.06.20 13:17:32

Junior torna-vb nemzetisport.hu

A győri világbajnokság sporttörténelminek számít, hiszen junioroknak még nem rendeztek vb-t a sportágban.

2019.06.20 12:55:42

Junior torna-vb nemzetisport.hu

A junior torna-világbajnokságot Győrben rendezik meg, a versenyt gyakorlónap előzi meg.

2019.06.20 13:35:04

Junior torna-vb nemzetisport.hu

Puskás Jenő szakmai igazgató szerint az eredmény nem annyira fontos, a felkészülés számít igazán.