Torna-vk: négy magyar száll harcba az olimpiai kvótáért

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.02.12. 14:57
Balázs Krisztián (Fotó: Török Attila, archív)
A férfi tornászok számára ezen a héten megkezdődik az olimpiai selejtezősorozat a világkupákon. Az első állomás Kairó lesz.

Kovács István szövetségi kapitány elmondta, négy magyar készült fel a világkupákra, esetükben az év végén gyakorlatilag nem is volt leállás.

 

„Balázs Krisztián, Tomcsányi Benedek, Vecsernyés Dávid és Molnár Botond kap lehetőséget, hogy induljon a világkupákon. A tornászok Egyiptomból nem jönnek haza, Kairóból egyenesen mennek Cottbusba, ahol a vk-sorozat következő állomását rendezik majd meg” – idézte a magyar szövetség hétfői hírlevele a szakembert.

A kapitány elmondta, hogy a négy versenyző közül kettő lesz háromszeres, Balázs Krisztián korláton, nyújtón és lólengésben indul, míg Tomcsányi Benedek talajon, lólengésben és korláton lesz érdekelt. Molnár Botond ugrásban és talajon, Vecsernyés Dávid nyújtón várja majd a szólítást.

A magyar küldöttség kedden utazik, szerdán lesz a pódiumedzés, csütörtökön és pénteken a selejtezőkre, míg szombaton és vasárnap a döntőkre kerül sor.

A világkupákon szerenként két-két versenyző szerez olimpiai kvótát. A végső elszámolás során a legjobb három vk-eredményt veszik figyelembe egy-egy indulónál.

Négy vk-t rendeznek: Kairóban, Cottbusban, Bakuban és Dohában lesz kvalifikációs verseny.

Mészáros Krisztofer már az antwerpeni világbajnokságon kiharcolta, hogy ott lehessen a párizsi olimpián, a nőknél Bácskay Csengének és Czifra Bettina Lilinek van kvótája, ezen kívül Magyarországnak van egy nem névre szóló indulási joga is.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik