Tipsport Liga: a MAC a hajrában egyenlített, majd szétlövéssel kikapott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.28. 22:19
null
Góllal végződött a tömegjelenet az újbudai kapu előtt (Fotó: Tumbász Hédi)
A MAC Újbuda saját közönsége előtt az 1–1-es rendes játékidőt követően szétlövésben 2–1-re kikapott a Nitrától a szlovák élvonalbeli jégkorongbajnokság (Tipsport Liga) pénteki játéknapján.

 

A gól nélküli első két harmad után a harmadik játékrészben a szlovákiai csapat szerezte meg a vezetést, ám a MAC bő két perccel a rendes játékidő lejárta előtt Cameron Burt góljával egyenlített.

A hosszabbításban nem született döntés, így következhetett a szétlövés, amelyben Chris Langkow góljával a MAC került előnybe, ám a nyitraiak ezután kétszer is betaláltak, amire az újbudaiaknak nem volt válaszuk.

A magyar csapat eddig egyszer nyert a szlovák bajnokságban, tíz napja a címvédő Banská Bystricát múlta felül.

SZLOVÁK EXTRALIGA
MAC ÚJBUDA–HK NITRA (szlovák) 1–2 (0–0, 0–0, 1–1, 0–0, 0–1) – szétlövéssel
Tüskecsarnok. V:
Stano, Novák, Frimmel, Kacej (mind szlovák)
MAC: Rajna – Pozsgai, Macaulay – Burt 1, J. Dudás – Garát, Fejes – Klempa (1), Brown, Dansereau – Szabad, Nagy K., Terbócs – Odnoga M., Langkow, Bodó – Pápa, Kreisz, Szigeti. Edző: Majoross Gergely
NITRA: Simboch – Mezei, McCormack – Rais, Morrison – Versteeg (1), Rácz – Pupák – Blackwater, M. Slovák, Lantosi – Scheidl, Richard, Bucek – Caládi, Bortnák, Rapác 1 – Pátorprsty, Siska, Hrusík 1 – Fominih. Edző: Antonín Stavjana
Kiállítások: 10, ill. 8 perc
MESTERMÉRLEG
Majoross Gergely:
– Az odaadással ismét teljes mértékben elégedett vagyok. Többé-kevésbé jól is hokiztunk, habár a második harmadban – amikor a gyengébb csapat mindig nehezebben oldja meg, hogy távolabb van a cserepad – nem annyira. A kapott gól után óriási munka volt visszajönni, ám később reménykedhettünk a győzelemben is. Mindkét kapusunk teljesítménye kiváló, ez fontos lesz a jövőben is, mert a jobb csapatok ellen nem fogunk tudni többet kapura lőni, és így dominálni sem. Viszont jó kapusteljesítménnyel és védekezéssel lehet esélyünk a győzelemre.

További eredmények
Poprad–Zvolen 3–2 – szétlövéssel
Banská Bystrica–Kosice 3–1
Trencín–Zilina 3–0
Nové Zámky–Detva 2–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik