MTI
2015.04.16 22:09 Frissítve: 2015.04.25 17:26

Jégkorong: Tokaji lemaradt a 20. vb-jéről, Bartalis súlyosan megsérült

Bokagyulladás miatt Tokaji Viktor nem szerepelhet a vasárnap kezdődő krakkói divízió 1/A világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatottban, ahogy a ponterős Bartalis István sem, aki az elutazás előtti utolsó edzésen – az első vizsgálatok szerint – térdszalagszakadást szenvedett.

Tokaji Viktor (6) csak stábtag lesz a krakkói vb-n (Fotó: Reuters)

 

Tokaji, a Fehérvár AV 19 38 esztendős hátvédje a felkészülési szakasz mindhárom összecsapását kénytelen volt kihagyni. Rich Chernomaz szövetségi kapitány betegsége ellenére pénteken elviszi Lengyelországba stábtagnak a hátvédet, akinek ez lett volna játékosként a huszadik vb-je. Tokaji 1995 óta egyetlen vb-ről hiányzott: 2005-ben a magyar bajnokság rájátszásában – az NHL-es szünet miatt a Ferencvárost erősítő – Rob Niedermayer úgy palánkra lökte, hogy súlyos vállsérülést szenvedett.

A szövetség csütörtök esti tájékoztatása szerint Tokaji mellett ott lesz a csapattal Hetényi Zoltán „vésztartalékként”, mert ő ugyan felgyógyult vírusos agyhártyagyulladásából, ám ebben a szezonban tíz percet leszámítva nem védett mérkőzésen.

Sérülés miatt kénytelen a krakkói vb-t kihagyni Sikorcin Ladislav is, Tokajihoz hasonlóan neki is a bokája fáj. A csütörtöki keretszűkítésen még Reiter Attila akadt fenn, ő sem utazik.

A Slavia Prahában játszó Vas János majd egyből Krakkóba repül, és legrosszabb esetben is csak a japánok elleni vasárnapi nyitó meccset kell kihagynia.

Sorrendben Japán, Kazahsztán, Olaszország, Ukrajna és a házigazda Lengyelország lesz az ellenfél. Az első két helyezett feljut a 16-os világelitbe, és jövőre Oroszországban szerepelhet, míg az utolsó kiesik a divízió 1/B osztályba.

A MAGYAR KERET
Kapusok:
Bálizs Bence (Miskolci Jegesmedvék), Rajna Miklós (Fehérvár AV19)
Hátvédek: Gőz Balázs, Tyler Metcalfe (Miskolc), Pozsgai Tamás (Dab.Docler), Kiss Dániel (Újpest), Orbán Attila, Szirányi Bence (mind Fehérvár), Vas Márton (Löwen Frankfurt)
Csatárok: Frank Banham, Benk András, Erdély Csanád, Kovács Csaba, Kóger Dániel, Magosi Bálint, Andrew Sarauer, Vincze Péter (mind Fehérvár), Nagy Krisztián (Miskolc), Hári János (MODO), Sebők Balázs (Kaajanin Hokki), Sofron István (Krefeld Pinguine), Vas János (Slavia Praha)

2023.01.18 13:39:03

Jégkorong nemzetisport.hu

Edzője szerint a magyar jégkorongozó megnyerte magának a társait, és biztos gólnak látszó lövéseket is kivédi.

2022.11.25 10:39:08

Jégkorong nemzetisport.hu

A kanadai születésű hátvéd négy jelentős tornán erősítette a magyar jégkorong-válogatottat.

2022.11.12 20:52:43

Jégkorong nemzetisport.hu

Mit hallgatott kilenc évesen Nagy Gergő, ami ilyen hatással volt rá? Melyek a kedvenc kazettái?

2022.11.07 13:07:43

Jégkorong nemzetisport.hu

Kovács Zoltán, az MJSZ szakmai alelnöke adomázott a szövetség legendás vezetőjére emlékezve.

2022.10.23 10:41:48

Jégkorong nemzetisport.hu

A szlovák Extraligában szereplő Érsekújvárnál értékelik a magyar szakember munkáját.