Hoki-vb: gólt ütött a litván elnök, de így is nyertek a fehéroroszok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.29. 14:07
null
Zubrus (jobbra) minden rutinja és elnöki tekintélye sem bizonyult elegendőnek (Fotó: Tumbász Hédi)
A Kazahsztánban zajló divízió 1/A-csoportos jégkorong-világbajnokság második mérkőzésén Fehéroroszország 4–3-ra legyőzte Litvániát.

Az első harmadban a litvánok 9 perc alatt 2–0-ra megléptek – a második gólt a Litván Jégkorongszövetség elnöke, a 40 éves Dainius Zubrus lőtte, aki 1996–2015 között közel 1300 alapszakasz-meccset játszott az NHL-ben.

A fehéroroszok még az első harmadban fordítottak, s az utolsó harmadban el is döntötték a mérkőzést – Zubrusék erejéből már csak a szépítésre futotta.

Andrej Szidorenko, a fehéroroszok szövetségi kapitánya a találkozó után elmondta, a magyarok nyitómeccséből – amelyen 5-1-re kaptak ki Dél-Koreától – csupán egy harmadot tudott megnézni, de este elemezni fogják az ott látottakat. Mindazonáltal biztos benne, hogy más felfogásban, más játékkal lép jégre kedden a magyar csapat.

Kitért rá, csupán egy felkészülési meccset játszottak – múlt csütörtökön 5-4-re győzték le a kazahokat – a hazai bajnokság kései zárása miatt, ez is hozzájárulhatott, hogy nehezen lendültek játékba a hétfői találkozón.

A torna első meccsén Dél-Koreától 5–1-es vereséget szenvedett a magyar válogatott, a mieink legközelebb kedden 15.30-tól a most győztes fehéroroszok ellen lépnek jégre, s a feljutási remények szempontjából rendkívül fontos lenne Majoross Gergely csapatának a győzelem.

JÉGKORONG
DIVÍZIÓ I/A-S VILÁGBAJNOKSÁG, NUR-SZULTAN
1. FORDULÓ

Litvánia–Fehéroroszország 3–4 (2–3, 0–0, 1–1)

KORÁBBAN
MAGYARORSZÁG–Dél-Korea 1–5 (1–1, 0–2, 0–2)

KÉSŐBB
16.00:
Szlovénia–Kazahsztán (Tv:Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik