Jégkorong: négy játékos 19 meccsre szóló büntetést kapott

Vágólapra másolva!
2012.11.25. 18:29
A Mol Liga fegyelmi bizottsága megvizsgálta a HSC Csíkszereda és az ASC Corona Brasov jégkorongmérkőzésen történteket. A vizsgálat során megtekintette az esetekről készült videofelvételt, figyelembe vette a sérülésregisztert és az ellenőri jelentést, továbbá meghallgatta a mérkőzés játékvezetőit, ennek fejleményeként Pisarenko három, Hietamaki négy, Becze tíz, Péter két mérkőzésen nem játszhat, a HSC és az ASC ellen eljárás indulhat, adta hírül a honi szövetség honlapja.

A fentiek alapján a Brassóból Jevgenyij Pisarenko a következő három mérkőzésen, Juhamatti Hietamaki négy, Péter Róbert pedig két találkozón nem léphet pályára. A bizottság sújtotta a Csíkszeredát is, a HSC Becze Tihamér játékát kényszerül tíz mérkőzésre nélkülözni.

Juhamatti Hietamaki esetében a bizottság megállapította, hogy a mérkőzés 12. percében megmozdulása egyértelműen nem a korongra irányult, ellenfelének a fejét célozta. A büntetés kiszabásakor a fegyelmi bizottság figyelembe vette az okozott sérülést is. Pisarenko szintén a fejre irányuló támadásért kapta büntetését, a találkozó 56. percében ez már a második büntetése volt hasonló szabálytalanságért. A sárga-kékektől a „legolcsóbban” Péter Róbert úszta meg, akivel szemben a bizottság a végleges kiállításon és a vele járó automatikus kétmérkőzéses eltiltáson túl nem alkalmazott további büntetést.

A HSC Csíkszereda játékosa, Becze Tihamér büntetése csapata további hat mérkőzésére szól, ami a végleges kiállításért járó automatikus eltiltással összesen tíz találkozóra nő. Becze a mérkőzés 12. percében szabálytalanságot elkövető, de már a jégen fekvő ellenfelébe rúgott. A kiszabott büntetést követően az öltözőbe vonulás helyett a cserepadról ismét bejött a pályára, és újabb verekedést kezdeményezett.

Az indulatokkal teli találkozót követően Papp Szabolcs esetében a fegyelmi bizottság jogkör hiányában az illetékes MJSZ-bizottságnál kezdeményez fegyelmi eljárást, a játékos játékjogát az eljárásig azonban nem függeszti fel.

A fentiek mellett a bizottság eljárást kezdeményezett az MJSZ fegyelmi bizottságánál a két érintett klub ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik