Napfény a jégen, avagy jégkorong a tengerparton

KIBÉDI PÉTERKIBÉDI PÉTER
Vágólapra másolva!
2012.09.17. 10:01
null
A KÉPGALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotók: Somorjai Balázs)<br />
Címkék
A hétvégén Pulában jártunk, ahol az Ice Fever Gladiátor jégkorongshow keretében két EBEL-meccset is játszott a Medvescak Zagreb – hangulatjelentés képgalériával. 

A pulai Aréna az Isztria egyik legnevezetesebb történelmi és kulturális emléke, amely a Római Birodalom idejéből maradt ránk. Abban az időben az aréna sajátos színházként szolgált, ahol gladiátorharcokat tartottak, míg manapság különféle kulturális eseményeknek, főként koncerteknek ad helyet – olvashatjuk a „Kirándulások az Adrián” című könyvben. Valószínűleg az újabb nyomtatásban már azt is megemlítik, hogy a több ezer éves építményben jégkorong mérkőzést is láthatott a nagyérdemű, ami sok szempontból is rendkívüli. A jeges sportok történetében ritka, hogy tengerparton, a nyári szezon végén, kellemes 20 fokban, nyitott pályán jeget fagyasszanak és ott hivatalos bajnoki küzdelmet rendezzenek.

Márpedig a Medvescak Zagreb vezetői az osztrák jégkorongbajnokság (EBEL) hétvégi fordulóit az ókori Arénában rendezték. Az Ice Fever Gladiátor programjában az első nap a Medvescak a Ljubljanával mérkőzött, és 3–2-re kikapott, majd másnap a zágrábi öregfiúk az egykori szovjet válogatott sztárjaival érkező Gazprom Exportot látták vendégül, míg zárásként a Vienna Capitals ellen korcsolyázott jégre az első csapat, és ezt a mérkőzést már 4–1-re megnyerte.

Ugyan az első napon meggyűlt a szervezők baja a jéggel, csak másfél órás késéssel kezdődhetett a mérkőzés, de végül kitűnő minőségű pályán játszhattak a csapatok. A zsúfolásig, megtelt lelátókon a mérkőző csapatok fanatikusai mellett rengeteg olasz, német, osztrák és magyar szurkoló teremtett remek hangulatot.

Külön elismerés a magyar jégkorongsportnak és a hazai jégkorong játékvezetőknek, hogy a nyitó meccsen Gebei Péter vezetőbíróként, míg Németh Márton vonalbíróként vette ki részét a show-műsorból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik