Jégkorong: Budapesten beszélt a hatalmas csapásról a japán főtitkár

Vágólapra másolva!
2011.04.05. 10:38
A márciusi természeti katasztrófa (földrengés és szökőár) a japán jégkorongsport központját is sújtotta, a válogatottnak ezért kellett visszalépnie a magyarországi divízió I-es jégkorong-világbajnokságtól – mondta a Nemzeti Sportnak Fucsigami Hideki, a japán szövetség Budapestre látogató főtitkára.

„Sajnos a katasztrófa az ország azon részén történt, ahol jégkorongsportunk központja található. Habár válogatott játékos nem, a háttérben dolgozók és családtagjaik közül sokan életüket veszítették, vagy másként érintette őket a tragédia. Ebben a helyzetben... arra jutottunk, hogy rettenetesen sajnáljuk, de le kell mondanunk a szereplésünket, mert jelenleg másra, az újjáépítésre kell fókuszálnunk" – mondta lapunknak a főtitkár.

Fucsigami úr jelezte, európai utazásának célja, hogy mindezt személyesen magyarázza el a nemzetközi és a magyar jégkorongsport vezetőinek. Arra a felvetésre, miszerint Németh Miklós, az MJSZ elnöke meghívta a japán felnőtt férfiválogatottat az őszi tornánkra, így reagált:

„Valószínűleg sok időbe telik majd, mire visszaépítjük magunkat, de ha olyan állapotban leszünk, nagyon szívesen teszünk eleget a magyar szövetség meghívásának."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik