Csíkszeredában nyert az Alba, hat gólt kapott a Dunaújváros

Vágólapra másolva!
2008.03.04. 22:15
Az Alba Volán számára a rájátszással kezdődött az idei magyar bajnokság. Persze a címvédő hivatalosan az alapszakaszban is szerepelt, de a legerősebb felállásában csak elvétve lépett jégre az OB I-ben (ha egyáltalán jégre léptek, mert volt olyan mérkőzés, amire ki sem tudtak állni kellő létszámban). A magyar bajnokság helyett az osztrák élvonalat favorizálták a székesfehérváriak.
Palkovics Krisztián (fehérben) többször is megkeverte a csíkszeredai védelmet
Palkovics Krisztián (fehérben) többször is megkeverte a csíkszeredai védelmet
Palkovics Krisztián (fehérben) többször is megkeverte a csíkszeredai védelmet
Palkovics Krisztián (fehérben) többször is megkeverte a csíkszeredai védelmet

Ennek meg is lett az eredménye, mert a rájátszást csak a hatodik helyről kezdhették. Azóta viszont a teljes csapat visszatért a „sógorok” ligájából, a negyeddöntőben az Újpestet két meccs alatt kiütötték, most pedig Csíkszeredában, az alapszakaszban harmadik helyen végzett Sport Club ellen nyertek 5–1-re.

A találkozót az erdélyi együttes kezdte nagyobb lendülettel, a vezetést mégis a Volán szerezte meg Ftorek révén a 6. percben.

Erre a találatra a 17. percben, az emberelőnyben lévő Csíkszereda még válaszolni tudott Papp góljával. Ekkor még kevesen gondolhatták, hogy a házigazdák ezzel minden puskaporukat ellőtték.

Pedig így történt. Az első harmad 1–1-es állását követően már csak a címvédő szerzett gólokat. Horváth kétszer, Palkovics és Vaszjunyin egyszer-egyszer volt eredményes, és így végül a 3000 fős nézősereg legnagyobb megdöbbenésére kiütéses győzelmet aratott a bajnok.

Dunaújvárosban a DAB.EXTRA.HU–HC Csíkszereda összecsapás viszont fordítva alakult. A hagyományok és a magyar játékosok számát tekintve kisebbik csíkszeredai gárda a 10. percben még hátrányba került, viszont Orsó góljára gyorsan válaszolt Harabin és Nagy.

Ezt követően a második harmadban egy-egy gól esett mindkét oldalon, az utolsó játékrészben viszont a két gólos Bosak vezényletével könnyedén nyertek a vendégek.

JÉGKORONG OB I, ELŐDÖNTŐ

SC CSÍKSZEREDA–ALBA VOLÁN 1–5 (1–1, 0–2, 0–2)
Vákár Lajos Műjégpálya, 3300 néző
V: Gebei, Németh M., Nagy A., Kovács B.
Kiállítások: 8 perc + végleges fegyelmi (Moldován), ill. 10 perc + végleges fegyelmi (Gröschl)
SC Csíkszereda: Kozuch – Pozník, Duda, Kavulic, Filip, Misal, Ordzovensky, Antal, Szőcs Sz,, Koky, Moldován, Papp Sz., Kósa, Zsók, Sándor, Péter, Sprencz, Szőcs E., Kánya, Hozó, Carsky
Edző: Staffan Lunde
Alba Volán: HETÉNYI – HORVÁTH A., Tokaji, Vaszjunyin, OCSKAY, PALKOVICS, Galvins, Svasznek, Kovács Cs., Sihvonen, Ftorek, Kangyal, Ondrejcík, Gröschl, Majoross, Sofron, Allen, Borostyán, Benk, Fodor, Rajz
Edző: Ted Sator
Gólok. 5:17: Ftorek (Sihvonen, 0–1). 16:38: Papp (emberelőny, 1–1). 25:59: Palkovics (Ocskay, 1–2). 37:15: Horváth A. (emberhátrány, 1–3). 44:35: Horváth A. (Ocskay – ee., 1–4). 57:29: Vaszjunyin (Palkovics, Tokaji, 1–5)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 0:1

JÉGKORONG OB I, ELŐDÖNTŐ

DAB.EXTRA.HU–HC CSÍKSZEREDA 2–6 (1–2, 1–1, 0–3)
Dunaújváros, 1000 néző. V: Kincses, Druga, Juhász G., Mayer
DUNAÚJVÁROS: Ferjo – Hüffner, Sekula, Klacansky, Foltín, Peterdi, Jobb, Hegyi, Orsó, Erdősi, Borsos, Lencsés, Erdélyi, Azari, Galanisz, Magosi, Holló, Pozsgai, Mestyán, Szilassy, Kiss Á. Edző: Vladimir Matejov
HC CSÍKSZEREDA: POLC – Nagy I., Blanar, Lőrincz, Szabó I., Racek, HARABIN, Kramny, Kovac, Petres, BOSAK, Flinta, Pipa, Antal Zs., Péter, Mihály, Scibran, Malinka, Bíró, Virág, Molnár Zs. Edző: Marcel Ozimák
Kiállítások: 21 perc + végleges (Galanisz), ill. 14 perc + 10 perc fegyelmi (Racek)
Gólok. 9:05: Orsó (Erdősi, 1–0). 14:35: Harabin (Kramny, emberelőny, 1–1). 15:09: Nagy I. (Pipa, emberelőny, 1–2). 21:12: Galanisz (emberelőny, 2–2). 29:20: Bosak (Petres, Kovac, kettős emberelőny, 2–3). 45:23: Bosak (Harabin, emberhátrány, 2–4). 56:38: Kovac (Kramny, Harabin, emberelőny, 2–5). 57:50: Bíró (Harabin, emberelőny, 2–6)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 0:1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik