A lényeg, hogy sikerült…

SZUCS MIKLÓS jelenti StavangerbőlSZUCS MIKLÓS jelenti Stavangerből
Vágólapra másolva!
2004.11.12. 22:20
Címkék
Két mérkőzésen 4 lőtt és 23 kapott gól…
Ez volt az ázsiaiak norvégiai mérlege a péntek délutáni magyar-kínai találkozó előtt, azaz árnyaltan fogalmazva sem állították megoldhatatlan feladat elé az eddigi ellenfeleiket: először egy edzőmeccsen kaptak ki 7-2-re a helyi első osztályú együttestől, a Stavanger Oilerstől, majd pedig - már az olimpiai selejtező keretében - a norvég válogatottól szedtek össze egy 16-2-es zakót.
De…
Az említett két összecsapás azt is igazolta, hogy amíg bírják erővel, addig nem adják könnyen magukat, hiszen az Oilers ellen 2-2-vel, a norvégokkal szemben pedig 2-1-es vezetéssel (!) zárták az első harmadot. Mindez egyértelmű jel volt a Cortina-csapat számára: az elején nagyon oda kell figyelni.
A kapuban ezúttal a magyar válogatott másik első számú portása (az egyik ugyebár Szuper Levente), Budai Krisztián állt, s a csütörtöki betegségéből helyrejött Szuna Roland is pályára léphetett, igaz - tekintve a két csapat közötti tudásbeli különbséget - a reményeink szerint nem e két játékosra várt kulcsszerep a kínaiak elleni derbin…

Helyzetek, gólok és magyar előny

A 25. másodpercben akár a vezetést is megszerezhették volna a mieink, de Ladányi passza után Peterdi közvetlen közelről sem találta el a kaput, majd nem sokkal később az iménti előkészítő Ladányi puskázott el egy szólót. A képlet ugyanaz volt, mint egy nappal korábban, a szerbek ellen: a mieink fölényben játszottak, támadtak, sorra alakították ki a helyzeteket, amelyek aztán - ebben azért nem kellett volna feltétlenül lekopírozni a csütörtöki első harmadot… - ki is maradtak.

Aztán valami váratlan dolog történt: gólt lőttek a kínaiak.
Sille kiállítása okán emberelőnyben játszottak az ázsiaiak, de a játékukban ekkor sem volt benne a gól, még a korongot is csak nehezen tudták bevinni a magyar harmadba. Egyszer aztán csak sikerült nekik, s Liu Kun-peng azonmód lőtt is a kék vonalról, s a pakk a bal felső sarokban landolt.
Ugye, ugye, csak nem volt véletlen az Oilers és a norvég válogatott elleni bravúros kínai kezdés…


Tokaji Viktor két gólpasszal és jó játékkal vette ki a részét a kínaiak legyôzésébôl
Tokaji Viktor két gólpasszal és jó játékkal vette ki a részét a kínaiak legyôzésébôl
Tokaji Viktor két gólpasszal és jó játékkal vette ki a részét a kínaiak legyôzésébôl
Pánikhangulatnak szerencsére nyoma sem volt a jégen, a mieink továbbra is mentek előre, játszották a maguk játékát, s érezhető volt, hogy ez előbb-utóbb meghozza az eredményét. Nos, a 15. percig kellett várni erre az "előbb-utóbbra", akkor Palkovics viharzott el a jobb oldalon, a középen érkező Horváth - aki egyébként védő - csatárokat megszégyenítő biztossággal helyezett a jobb sarokba. Ezt követően többször is emberhátrányba került a Cortina-csapat, ám ez csak javított a helyzeten: a 17. percben Erdősi csent el egy korongot, tökéletesen passzot Kovácshoz és a fehérvári csatárnak nem volt nehéz dolga közelről a hálóba pofozni a pakkot. Alig néhány másodperccel később Peterdi is beköszönhetett volna emberhátrányból, majd pedig Palkovics szólóját - itt is csak négy magyar mezőnyjátékos volt a jégen… - védte Liu Hszüe.
Szóval nem volt semmi gond. ----
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik