Forsberg nem enged a 21-ből

SZŰCS MIKLÓS jelenti PrágábólSZŰCS MIKLÓS jelenti Prágából
Vágólapra másolva!
2004.05.07. 22:06
Címkék
A svédek egyértelműen esélyesek az amerikaiak ellen, a szlovákkanadai meccs viszont teljesen nyílt, legalábbis a helyi fogadóirodák szerint: miközben utóbbi esetben 2.5-szeres pénzt kaszálhat, aki eltalálja a győztest  bármelyikük is legyen az , addig a svédek továbbjutása csak 1.85-szoros pénzt ér szemben a 2.6-es oddsszal megjátszható amerikai sikerrel.
Forsberg is beszáll a svédeknél
Forsberg is beszáll a svédeknél
Forsberg is beszáll a svédeknél
Forsberg is beszáll a svédeknél
Forsberg is beszáll a svédeknél
Forsberg is beszáll a svédeknél
A skandinávok sanszait mindenképpen növeli, hogy megérkezett Prágába a "svéd félisten", Peter Forsberg, aki azonmód lecsapott a 21-es mezre. Merthogy ő nem játszhat másban, a háromkoronás 21-es csakis rajta feszülhet. Már ha a neve szerepel a keretben.
A világbajnokságnak úgy indultak neki a svédek, hogy Forsberg csapata, a Colorado még javában meccselt az NHL rájátszásában, így hát a Hardy Nilsson szövetségi kapitány vezette stáb a legendás mezt Jörgen Jönssonnak adta. Időközben aztán elszállt a Colorado, Forsberg pedig Prágában landolt, hogy a vb utolsó két napjára beugorjon. Rögvest összeült a nemzetközi szövetség zsűrije, hogy megtalálja a kiskaput arra, miként rúghatja fel a saját maga által hozott szabályt, amely szerint egy tornán egy mezben csak egy játékos léphet jégre. Nos, miután igazán okosat nem tudtak kitalálni, indoklás híján maradtak a "csak"-nál: szombat este már Forsberg húzhatja magára a 21-es kék-sárga mezt, míg az eddigi számáról nyilatkozat formájában is önként lemondó Jönssoné a 72-es lesz.
A svédek szombat esti elődöntőbeli ellenfeleinél, az amerikaiaknál nem volt ilyen gond, ők egészen mással voltak elfoglalva, Blake Sloant "kellett" zrikálniuk: a Dallas 29 éves védője ugyanis az esti városnézésre menvén elfelejtett jegyet venni a metrón, s persze lebukott: a helybéli ellenőr vélhetően nagy örömmel vett elégtételt a negyeddöntőben a cseh válogatottat búcsúztató amerikai csapat egyik játékosán, s azonmód megbüntette 400 koronára (hozzávetőleg 3500 forintra).
A Sazka Aréna sajtóközpontjában dolgozó szlovák kollégák szerint a kanadaiakkal szembeni elődöntőben egészen más szlovák válogatott lesz a jégen, mint volt a svájciak elleni negyeddöntőben. Merthogy a kötelező győzelmet mindig nehéz hozni, de majd az elődöntőben, ott aztán mindenki meglátja, mit is tudnak valójában Satanék. De hát ez így van rendjén. Minden érintett bizakodik, mi, semlegesek pedig már előre örvendezünk, miféle csoda vár ránk szombaton és vasárnap, a világbajnokság utolsó két napján.

A szombati program
Kanada–Szlovákia (16.15 – tv: DSF, élő), Svédország–Egyesült Államok (20.15 – tv: DSF, élő)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik