Bouwmeester: mint Gretzky

S. T., SZ. M.S. T., SZ. M.
Vágólapra másolva!
2004.04.18. 23:18
Címkék
Miközben a Dusan Kapusta irányította válogatott Oslóban a divízió1-es világbajnokságon szerepel, addig idehaza egyre nagyobb a készülődés az április 20-i MagyarországKanada mérkőzés kapcsán. A világbajnoki címvédő juharleveles gárda szövetségi kapitánya Joel Quenneville már kijelölte a keretét. Az együttes legnagyobb sztárjaival szeretnénk megismertetni olvasóinkat.
Bouwmeester (jobbra) sem egy puhány fajta…
Bouwmeester (jobbra) sem egy puhány fajta…
Bouwmeester (jobbra) sem egy puhány fajta…
Bouwmeester (jobbra) sem egy puhány fajta…
Bouwmeester (jobbra) sem egy puhány fajta…
Bouwmeester (jobbra) sem egy puhány fajta…
A keret harmadik kapusa, Roberto Luongo és Jean-Sebastien Giguere mellett, a Columbus hálóőre, Marc Denis, akinek a játékjogát az 1995-ös drafton a 25. helyen foglalta le a Colorado. Denis 1996. december 7-én mutatkozott be az NHL-ben, azóta közel 250 mérkőzésen védett, s a stabilan 90 százalék fölötti mutatója jelzi, nem akármilyen teljesítményre képes, az idén például 5 olyan meccse is volt, amelyen nem kapott gólt.
A védő Derek Morrist 1996-ban draftolták (Calgary, 13. hely), s hogy jó vásárt csinálta, azt rövidesen bizonyította: 1998-ban beválasztották az év legjobb újoncaiból összeállított ötösbe. Eddigi NHL-es pályafutása alatt 51 gólt szerzett, azaz védő létére igencsak veszélyes, nagyon kell rá figyelni.

A 21 éves Jay Bouwmeester nagyon fiatal és nagyon tehetséges. Már tizenhat évesen részt vehetett Kanada színeiben az U20-as világbajnokságon, erre a haditettre előtte csak hárman voltak képesek, Jason Spezza, Eric Lindros és Wayne Gretzky. A 2002-es drafton harmadikként kelt el, a Florida Panthers csapott le rá, egy évre rá pedig az év újoncötösébe választották, és a tavalyi helsinki vb-n a felnőttaranyérem is a nyakába került. Eddig 143 meccsen tudhat a háta mögött az NHL-ben, 36 pontot ért el, elsősorban tehát nem a gólszerzés a feladata, annál inkább számíthat csapata 193 centiméteres, 95 kilós, félelmetes korpuszára, és hihetetlen erejére.

Szavazás

Mi lesz Kanada ellen?

Írja be az itt látható számot!
Daniel Briere, a Buffalo Sabres centere már annál inkább a gólütésre specializálódott. Juniorként 198 meccsen 416 pontot ért el, naná, hogy felfigyeltek rá az NHL tehetségkutatói, le is csapott rá a Phoenix Coyotes, innen került hat évad után a Buffalóhoz. NHL-es karrierje során 354 meccsen 223 pontot jegyzett, és Luongoóhoz, Bouwmeesterhez, Heatleyhez és Horcoffhoz hasonlóan világbajnoki címvédőként érkezett a magyar fővárosba.

Korábbi írásaink a találkozóról:
Megjöttek a hoki braziljai!
Luongo: egy párduc Floridából
Menesztették, majd kinevezték
Rick Nash bombaformában
Telt ház lesz az év meccsén
Kaphatók jegyek a nagy meccsre
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik