Akinfejev beejtette magát a hét legnagyobb potyázó közé - videók

Vágólapra másolva!
2014.06.18. 17:23
Sohasem könnyű a dolga a kapusnak. Főleg nem a vb-n. Nagyobb a nyomás, többet lehet hibázni. És olykor a legkisebb hiba is megbosszulja magát, mondjuk egy gól formájában. Tegnap az orosz kapus, Akinfejev élte át a kínok kínját, amikor Li Kun Ho erős, de korántsem védhetetlen lövését beszerencsétlenkedte a kapuba. Bár a gól kétségtelenül nagy potya volt, Akinfejev nincs egyedül a potyát beszedő kapusok táborában a világbajnokságok történetében.

A társaság meglehetősen illusztris, pedig csak 1990-től 2014-ig válogattunk, hogy legyen képünk is hozzá... David Seaman, Andoni Zubizarreta, Andreas Köpke mind-mind hozzátett valamit a nem éppen dicsőséges listához. De hát, a kapussors már csak ilyen. Nézzük, kik halványítják el a közelmúltból Akinfejev „megmozdulását". Azért halkan megjegyezzük, hogy az orosz kapus ebben a gyűjtésben is előkelő helyen végezne, ha sorrendet állítanánk fel. De ettől most eltekintünk.

Igor Akinfejev, 2014, Oroszország–Dél-Korea 1–1
A csereként beálló Li Kun Ho vitte rá lendületből az orosz falra a labdát a 68. percben, lövése nem volt épp eget rengető, az orosz kapus azonban óriásit hibázott, és a két keze között becsúszott a labda.

René Higuíta, 1990, Kolumbia–Kamerun 1–2
Egy igazi klasszikus. Van-e, aki még nem látta, ahogy az őrült kolumbiai kapus – tőle egyébként korántsem váratlan módon – cselezgetni kezd utolsó emberként. Csinált ő ennél vadabbakat is. Csakhogy itt a nyolc közé jutás volt a tét, és a hibájára nagyon ráfázott a csapat, mert a dörzsölt Roger Milla eszén nem tudott túljárni. Nézzük, mert nem lehet elégszer megnézni...

Andoni Zubizarreta, 1998, Nigéria–Spanyolország 3–2
Ki hitte volna, hogy a rutinos Barca-kapus leventególja a spanyolok továbbjutásába kerül, pedig így történt. A 73. percben ugyanis Lawal nem túl jó centerezését ügyetlen mozdulattal segítette be a saját hálójába (a gól 1:07-nél). Ekkor még csak 2–2 lett, de aztán a vereség is megjött...

Andreas Köpke, 1998, Németország–Jugoszlávia 2–2
Ugyanezen a világbajnokságon, a német válogatott kiváló kapusa, itta ki a keserű poharat a jugoszlávok elleni meccsen. Darko Kovacsevics jobb oldalról lőtt középre egy labdát, amely simán Köpke zsákmánya lehetett volna, ha nem csúszik ki a keze közül. Mijatovics arra járt, bevágta. Ez a méreg, nem a cián... (A videón 1:07-nél.)

David Seaman, 2002, Brazília–Anglia 2–1
Nem mondható, hogy a 2002-es vb negyeddöntőjében David Seaman klasszikus potyát kapott volna, de akár potyának is vehetjük, ahogy Ronaldinho nagyjából 30-35 méteres szabadrúgását sikerült elnéznie. Azt hitte szegény, hogy a brazil játékos be fogja adni. Gaúcho inkább belőtte, az angolok pedig búcsúztak a vébétől. Érdemes hallgatni a kommentátort is.

Fauzi Sausi, 2010, Algéria–Szlovénia 0–1
Jöjjön most egy szépség a 2010-es vb-ről. Egy meglehetősen felejthető meccsen az algériaiak kapusbüszkesége, Sausi segítette be a szlovén Koren lövését. Ezzel a góllal Szlovénia be is húzta a meccset.

Robert Green, 2010, Anglia–Egyesült Államok 1–1
És akkor a végére az angolok 2010-es szomorúságának egyik kiváltója, Green kapus hatalmas hibája volt. Közös pont Akinfejev góljával, hogy Fabio Capello mindkétszer saját kapusának hibáján bosszankodhatott. Dempsey gondolta úgy, hogy 24 méterről megereszt egy lövést. Nem volt túl erős, Green lehajolt, hogy megfogja, aztán... Ezt egyszerűen látni kell!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik