Eb 2016: Király és a magyar–portugál is a L'Équipe legjobbjai között

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.11. 20:36
null
Egy kép, két díj: Király Gábor és a Magyarország–Portugália meccs is a kitüntetettek között (Fotó: Hegedüs Gábor)
A francia L'Équipe a hazai rendezésű Európa-bajnokság után összeszedte a viadal legjobbjait – filmes kategóriákra bontva. Két magyar érdekeltség is bekerült a válogatásba. 

 

A francia lapnál „a legjobb rendező” a hat találattal záró gólkirály, Antoine Griezmann lett, „a legjobb film” a tizenegyespárbajba torkolló német–olasz negyeddöntő lett – minden adva volt a kasszasikerhez, nagy nevek, intenzív cselekmény, fordulatok és persze a drámai befejezés.

A „legjobb forgatókönyv” ugyanakkor így sem ide került, hanem a Magyarország–Portugália meccshez, mely során a későbbi aranyérmes háromszor is úgy állt, hogy nem folytathatja a kieséses szakaszban a küzdelmet. A toporzékoló Cristiano Ronaldo kirohanásaival és a portugálok feltámadásaival hozta meg a sikert.

A legjobb színésznek Gareth Bale-t választották meg, aki főszerepet játszott egy nem várt klasszikus, a „Wales útja az elődöntőig” című eposzban, a legjobb színésznőnek pedig a „Táncosnőt” megformáló Simone Zaza bizonyult.

Király Gábort is elismerték, ő a „legjobb jelmez” kategóriájában aratott sikert a „Pizsamás ember” címszereplőjeként, a „legjobb dekoráció” díját pedig az Eiffel-torony „vihette haza”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik