Euro 2012: ugyanúgy bulizhatják ki az Eb-ről az olaszokat, mint 2004-ben

Vágólapra másolva!
2012.06.14. 20:37
Az olasz labdarúgó-válogatott két mérkőzés után két ponttal áll a labdarúgó Európa-bajnokság C jelű csoportjában, és ha az esti találkozón a címvédő Spanyolország a papírformának megfelelően legyőzi Írországot, Cesare Prandelli csapatának már nem lesz saját kezében a sorsa.

Spanyol győzelem esetén a címvédő és a horvát csapat is négy ponttal állna, Olaszország kettővel, Írország nullával. Az olaszoknak le kellene mindenképpen győzniük az ez esetben már kieső íreket, de az öt pont sem lenne garancia a továbbjutásukra, ekkor ugyanis egy 2–2-es vagy még több gólt hozó döntetlennel a spanyolok és a horvátok kijátszhatnák a squadra azzurrát.

Három, azonos pontszámmal végző csapat esetén minitabellát készítenek, és az egymás elleni eredmények döntenek: a 2–2 a spanyol–horváton azt jelentené, hogy mindkét csapat több gólt szerez (és az egymás elleni összevetésben 3–3-as gólkülönbséggel, két ponttal végez), mint az olasz (2–2-es gólkülönbség, két pont).

Olaszország a 2004-es Európa-bajnokságról hasonló körülmények között esett ki: akkor hiába verte meg Bulgáriát a csoportkör utolsó fordulójában, Svédország és Dánia egymás elleni 2–2-es döntetlenjének köszönhetően kéz a kézben ment tovább.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik