Euro 2012: Prandelli ezüstérmet adott az olasz államelnöknek

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2012.07.02. 20:57
Giorgio Napolitano olasz köztársasági elnök is azok között volt, akik hétfő este fogadták a labdarúgó Európa-bajnokságról ezüstérmesként hazatérő olasz válogatottat.

„Grazie! Grazie! Köszönjük! Köszönjük!" – skandálta a Cesare Prandellit és az olasz válogatott játékosait a római repülőtéren hétfő este váró tömeg.

„A keserűséget nehéz megemészteni, de így is nagyok voltunk!" – nyilatkozott az újságíróknak Gigi Buffon. Facebook-oldalán Claudio Marchisio azt írta, megható fogadtatásban volt részük a repülőtéren. „A világbajnokságot mi nyerjük!" – ígérte a játékos.

A Fiumicino repülőtérről egyenesen a köztársasági elnöki rezidenciára, a Quirinale-palotába volt hivatalos az olasz küldöttség. Giorgio Napolitano államelnök az Eb minden fordulója után telefonon gratulált a csapatnak.

„Azzal a kérdéssel mentünk mindig az öltözőbe, vajon az elnök úr telefonált-e már" – mondta Napolitanónak Prandelli, aki viszonzásul a biztatásért átnyújtott egy ezüstérmet az elnöknek, mondván: nagyszerű érzéssel tölti el az elnöki elismerés, és nagyon sokat jelentett a csapatnak Napolitano döntő előtti levele is.

A csapatkapitány Buffon egyenként bemutatta az államfőnek a válogatott tagjait. A játékosok ajándékként egy általuk aláírt labdát adtak a köztársasági elnöknek.

„Rendkívüli eredményt értetek el. Sikeretek ösztönzésként hatott az olaszokra. Ha Prandelli felállt volna a válogatott kispadjáról, megharagudtam volna rá" – mondta Napolitano.

Az olasz államfő hangsúlyozta, hogy „sokat kell még dolgozni, és sok mindent meg kell még változtatni, nehéz időszakot hagytunk magunk mögött az olasz labdarúgásban és az olaszok életében is".

Az olasz labdarúgást sújtó bundabotrány után ez a válogatott visszaadta az olasz szurkolóknak a fociba vetett bizalmát – hangoztatta Giancarlo Abete, az Olasz Labdarúgó-szövetség elnöke. Abete hangsúlyozta, hogy az olasz válogatott sikere sem ad „amnesztiát" a bundabotrányban érintett játékosoknak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik