Vb 2022: Életem leghosszabb hat perce volt – Szon Hung Min az utolsó csoportmeccs utáni pillanatokról

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2022.12.03. 09:37
null
Előtörtek az érzelmek a dél-koreai csapatkapitányból (Fotó: Getty Images)
Elsírta magát a Tottenham dél-koreai támadója, Szon Hung Min, miután legyőzték Portugáliát s több szerzett góljuknak köszönhetően Uruguayt megelőzve bejutottak a nyolcaddöntőbe a katari világbajnokságon.

Ezek örömkönnyek – kezdte Szon Hung Min a mérkőzést követően. – Régóta vágytunk már egy ilyen sikerre, és mi, játékosok elhittük, hogy képesek vagyunk rá. Voltak pillanatok, amikor nem tudtam a legjobbamat nyújtani, de hálás vagyok a csapattársaimnak, hogy mellettem álltak akkor is, amikor nem sikerült úgy teljesítenem, ahogy kéne. Büszke vagyok rájuk.”

A győztes gólt szerző Hvang Hi Csan Szon Hung Mintől kapott jó labdát a gólja előtt
„Szon a meccs előtt mondta, hogy valamit alkotok ma és, hogy bíznak bennem. Mielőtt becseréltek volna, a többiek is odaszóltak, hogy bíznak bennem. Amikor Szon megkapta a labdát, tudtam, hogy nekem passzol majd és kiváló passz volt, megkönnyítette a dolgom.”

„A célunk a legjobb tizenhatba kerülés volt, most, hogy ezt elértük, újabb, nagyobb célokat tűzünk ki és mindent megteszünk, hogy ezeket elérjük. Senki sem ismerheti pontosan a labdarúgás világát mostanában, ha van esélyünk legyőzni Brazíliát, mindent megteszünk, és felkészülünk a legjobb meccsünkre.”

Csupán egy gólon múlt, hogy ne Dél-Korea, hanem Uruguay jusson tovább. Szon Hung Minék Portugália elleni meccsük lefújását követően várták, hogy a párhuzamos Uruguay–Ghána mérkőzés is véget érjen, hiszen tudták, hogy ha Uruguay nem szerez több gólt, továbbjutnak.

„Életem leghosszabb hat perce volt… – mondta erről Szon Hung Min. – Álltunk ott a kezdőkörben és azt mondogatták a srácok, hogy »megérdemeljük, megérdemeljük«. Én azt mondtam nekik, hogy ha Uruguay szerez még egy gólt, én akkor is nagyon büszke leszek erre a csapatra, és boldog vagyok, hogy mindent beleadtunk.”

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
3. FORDULÓ
H-CSOPORT
DÉL-KOREA–PORTUGÁLIA 2–1 (1–1)
Al-Rajjan,
Egyetemvárosi Stadion, 44 097 néző.Vezette: Tello (argentin)
DÉL-KOREA:Kim Szun Kju – Kim Mun Hvan, Kvon Kjung Von (Szon Dzsun Ho, 81.), Kim Jung Kvon, Kim Dzsin Szu – Hvang In Bom, Dzsung Vu Jung – Li Kang In (Hvang I Dzso, 81.), Li Dzse Szun (Hvang Hi Csan, 65.), Szon Hung Min – Cso Ku Szung (Cso Ju Min, 90+3.). Szövetségi kapitány:Paulo Bento
PORTUGÁLIA:Diogo Costa – Diogo Dalot, António Silva, Pepe, Joao Cancelo – M. Nunes (Palhinha, 65.), Rúben Neves (Rafael Leao, 65.), Vitinha (W. Carvalho, 81.) – Joao Mário (B. Silva, 81.), C. Ronaldo (A. Silva, 65.), Horta. Szövetségi kapitány:Fernando Santos
Gólszerző: Kim Jung Kvon (27.), Hvang Hi Csan (90+1.), ill. Horta (5.)

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN

Ghána–Uruguay 0–2

A H-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Portugália 3 2 1 6–4 +2 6
2. Dél-Korea 3 1 1 1 4–4 0 4
3. Uruguay 3 1 1 1 2–2 0 4
4. Ghána 3 1 2 5–7 –2 3

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik