Kezdődnek a nyolcaddöntők; Dárdai Pál értékelte a csoportkört

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2022.12.02. 23:53
Címkék
A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk:


A magyar futballválogatott korábbi szövetségi kapitányát, a Hertha volt vezetőedzőjét kértük a német vb-szereplés értékelésére. Dárdai Pál elmondta, előzetesen abban bízott, hogy legalább az elődöntőig eljut a nationalelf, noha az előjelek nem voltak kedvezőek, a rajtot megelőző Omán elleni felkészülési meccsen is szenvedett a csapat. Látszott, ha nincs elég területe, ha felállt védelemmel találja szemben magát, gondban van. „Az volt a benyomásom, hogy a torna előtt elaltatták magukat, elhitték, hogy nagyon jók. Más továbbjut négy ponttal, Németország kiesett. Mindenesetre lehetett érezni, hogy valami hiányzik a csapatból” – mondta Dárdai Pál.

Golomán György, a Lietkabelis erőcsatára 23 ponttal, négy lepattanóval és egy gólpasszal vette ki a részét a héten az ULEB Európa-kupában a szlovén Cedevita elleni 104–98-as sikerből. Fontos volt a litván együttesnek ez a meccs, hiszen a harmadik hazai mérkőzését is szerette volna megnyerni a nemzetközi porondon. Ez nagy csatában sikerült is, az utolsó két percben le tudták zárni a végére szorossá váló találkozót. A magyar válogatott játékos szerint a litván és a magyar élvonal között elsősorban     a profizmusban, a csarnokok felszereltségét és a csapatokat illetően van különbség. A balti országban a kosárlabda az első számú sportág, nagyon nagy figyelem összpontosul a bajnokságra.

Az első magyar úszó, aki egyéniben érmet szerzett nyílt vízi világbajnokságon, és az egyetlen olyan úszónk, aki visszatért a gyermekáldása után, és odaért az Európa-bajnoki dobogóra. A kettő között leúszott irgalmatlanul sok kilométert az edzéseken – de versenyeken is, hiszen volt olyan viadal, amelyen 88 km-t teljesített. Neki így volt természetes, nem talált benne semmi különlegeset. Versenyei 73 százalékát megnyerte, az utolsó három és fél évben veretlen maradt. Május 6-án iktatják be a nyílt vízi úszók nemzetközi Hírességek Csarnokába. Interjú Kovács Ritával Képes Sport mellékletünkben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik