S. T. J.
2022.12.02 23:53 Frissítve: 2022.12.03 23:25

Kezdődnek a nyolcaddöntők; Dárdai Pál értékelte a csoportkört

A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk:


A magyar futballválogatott korábbi szövetségi kapitányát, a Hertha volt vezetőedzőjét kértük a német vb-szereplés értékelésére. Dárdai Pál elmondta, előzetesen abban bízott, hogy legalább az elődöntőig eljut a nationalelf, noha az előjelek nem voltak kedvezőek, a rajtot megelőző Omán elleni felkészülési meccsen is szenvedett a csapat. Látszott, ha nincs elég területe, ha felállt védelemmel találja szemben magát, gondban van. „Az volt a benyomásom, hogy a torna előtt elaltatták magukat, elhitték, hogy nagyon jók. Más továbbjut négy ponttal, Németország kiesett. Mindenesetre lehetett érezni, hogy valami hiányzik a csapatból” – mondta Dárdai Pál.

Golomán György, a Lietkabelis erőcsatára 23 ponttal, négy lepattanóval és egy gólpasszal vette ki a részét a héten az ULEB Európa-kupában a szlovén Cedevita elleni 104–98-as sikerből. Fontos volt a litván együttesnek ez a meccs, hiszen a harmadik hazai mérkőzését is szerette volna megnyerni a nemzetközi porondon. Ez nagy csatában sikerült is, az utolsó két percben le tudták zárni a végére szorossá váló találkozót. A magyar válogatott játékos szerint a litván és a magyar élvonal között elsősorban     a profizmusban, a csarnokok felszereltségét és a csapatokat illetően van különbség. A balti országban a kosárlabda az első számú sportág, nagyon nagy figyelem összpontosul a bajnokságra.

Az első magyar úszó, aki egyéniben érmet szerzett nyílt vízi világbajnokságon, és az egyetlen olyan úszónk, aki visszatért a gyermekáldása után, és odaért az Európa-bajnoki dobogóra. A kettő között leúszott irgalmatlanul sok kilométert az edzéseken – de versenyeken is, hiszen volt olyan viadal, amelyen 88 km-t teljesített. Neki így volt természetes, nem talált benne semmi különlegeset. Versenyei 73 százalékát megnyerte, az utolsó három és fél évben veretlen maradt. Május 6-án iktatják be a nyílt vízi úszók nemzetközi Hírességek Csarnokába. Interjú Kovács Ritával Képes Sport mellékletünkben.

2023.01.05 21:56:56

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Nehéz összehasonlítani a 2022-es vb-aranyérmes argentin válogatottat az évtizedekkel ezelőtti csapatokkal.

2023.01.04 21:38:36

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A gazdasági érdekek mindig legyőzik a szakmai indokokat.

2022.12.31 00:19:21

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

ALAPVONAL. LUCIFER Hiú törekvés! Mert egyént sosem / Hozandsz érvényre a kor ellenében: / A kor folyam, mely visz vagy elmerít, / Úszója, nem vezére az egyén. / Kiket nagyoknak mond a krónika, / Azok mind, kik meghallották, mi a kor dala.