Eb 2020: a zenekar, amely hol itt bukkan fel, hol ott

T. A.T. A.
Vágólapra másolva!
2021.06.19. 15:19
Ők az Európa-bajnokság hangulatfelelősei. Hogy mit csinál pontosan a Band Of StreetS? Teljesen váratlanul feltűnik a főváros különböző pontjain (a helyszínek nem nyilvánosak, hiszen csak így hat a meglepetés ereje), a szurkolói zónákban és elkezd zenélni.

 

Amerre jár a csapat, a jó hangulat garantált!

A tízéves fennállását idén ünneplő, kilenctagú zenekar annak idején úttörőnek számított az utcazenélésben – azóta azonban kitaposta az utat a mögötte jövőknek. Felléptek már medencében, vonaton, születésnapon, disznóvágáson, és most a labdarúgó Európa-bajnokságon. A járvány miatti csend után a zenészek is imádják ezt a kihívást, egy kicsit olyan, mintha visszakapták volna az életüket.

„Fesztiválokon, céges partikon is fellépünk, így kapcsolatban állunk nagy rendezvényszervező cégekkel, és közülük az egyik keresett meg minket azzal, hogy mit szólnánk, ha mi lehetnénk az Európa-bajnokság kvázi hangulatfelelősei – nyilatkozta Fűzy Máté, a formáció vezetője. – Igent mondtunk, úgyhogy flashmob-szerűen lehet számítani ránk a város különböző pontjain és a szurkolói zónákban a meccsek előtti időpontokban. A zenekarunk egyik nagy erénye, hogy ha ide állítod, itt szól, ha oda, akkor meg ott. Így például nem okozott gondot, hogy amikor a portugálok elleni meccs előtt beállt a város, a kisbuszunkat magunk mögött hagyva felszálltunk a kisföldalattira, és azzal mentünk át a Városligetbe zenélni.”

Az Európa-bajnokság dizájnja a tubán, a dobon és persze a csapat öltözékén garantálja, hogy a szurkolók jó szívvel fogadják a Band Of StreetS zenekart, úgyhogy mindenkit elkap a futball-láz, aki csak találkozik a bandával. Főleg, hogy a zenekar tagjai között is jó néhány elvakult szurkoló van, úgyhogy a közös nevező is rögtön megvan…

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik